...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

La Bagatela – francuskie przysmaki

Niewielka piekarnio-kawiarnia pojawiła się pod koniec 2015 r. w galerii handlowej Sopot Centrum. Klimatyczne miejsce wpisuje się w coraz popularniejszą koncepcję punktów, gdzie można nie tylko kupić świeże pieczywo, ale również usiąść i dobrze zjeść.

Za sukcesem nowego projektu stoją młodzi menedżerowie, Marta Kuczyńska, Karol Markowski oraz Tomasz Groth przy wsparciu znanego gdańskiego rzemieślnika.

La Bagatela specjalizuje się w wyrobach kuchni francuskiej, a więc znajdziemy tu croissanty, bagietki, ale nie tylko. Lokal ma dość bogatą ofertę śniadaniową, lunchową i obiadową. Możemy więc spróbować prawdziwych tostów francuskich (słodkich i wytrawnych), sałatek, np. z wołowiną marynowaną w sosie śliwkowym, aromatycznej zupy cebulowej zapiekanej z serem, podawanej w chlebie albo kanapek na bazie bagietek, z ciekawymi dodatkami (rilletes z piklami i rukolą, kaczką z mango i kiełkami). Twórcą owych pyszności jest szef kuchni Tomasz Groth.

La Bagatela/ES SYSTEM K

 

Największe atuty La Bagateli to świeżość, oryginalne francuskie receptury i wysoka jakość produktów. Pieczywo przygotowywane jest na miejscu, ze świeżego ciasta, wypiekane kilka razy dziennie, więc o każdej porze dnia można dostać jeszcze ciepłe i chrupiące, stąd też niezwykły aromat unoszący się tuż po wejściu do restauracyjki. O to, by było jak w kraju nad Loarą, dba francuski piekarz Christophe Padique. To spod jego rąk wychodzą chrupiące bagietki nie tylko w wersji klasycznej, z mąki pszennej, ale również orkiszowej, pełnoziarnistej, z suszonymi pomidorami, oliwkami czy orzechami. Są też słodkości. Bajecznie kolorowe makaroniki oraz zaskakujące fakturą i bogactwem smaku ciasta: malinowy biszkopt z musem z białej czekolady i pistacji z niespodzianką w środku albo z musem z marakui i jagodami.

La Bagatela/ES SYSTEM K

La Bagatela/ES SYSTEM K

La Bagatela/ES SYSTEM K

 

W lokalu zadbano nie tylko o ergonomię, o jasny podział strefy konsumpcji i sprzedaży, ale też o ciekawy wystrój – nowoczesny, a jednocześnie ciepły. We wnętrzu dominuje jasny brąz drewnianych mebli i witryn, biel cegieł i surowy beton ścian, z akcentem biało-niebieskiego ubioru pracowników i takich samych poduszek w strefie dla konsumentów. Panuje minimalizm (nie dotyczy asortymentu!) i dobre oświetlenie (LAKO), które jeszcze lepiej eksponuje świeże wyroby. Proste funkcjonalne wyposażenie to zasługa firmy ES SYSTEM K. Producent mebli chłodniczych wyposażył lokal w najnowszą linię sprzedażową Phoenix, która ma charakterystyczny promień gięcia szyby, dzięki czemu wyroby są dobrze widoczne dla klientów.

La Bagatela zaprzecza wszystkiemu, co kojarzy się z jedzeniem „na szybko”, jakie serwowano dotychczas na dworcach. Nie znajdziemy tu ociekających tłuszczem hamburgerów, nie pierwszej świeżości frytek czy pieczywa z odpieku. Na szczęście.

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji