...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Laboratorium - Mixolab

CHOPIN Technologies wzbogacił Mixolab® System o nową funkcję, Mixolab® Profiler, który zdobył nagrodę Trophée de l`Innovation Europain 2008.

Zastosowany do wszystkich aparatów od bieżącego roku, Mixolab® Profiler pozwala uprościć interpretację wyników standardowej analizy poprzez odczyt wykresu z 6 indeksami jakości mąki: wodochłonność, miesienie, gluten, kleistość, amylaza i retrogradacja. Jest to narzędzie idealne dla kontroli surowca, gdyż bazuje na pełnej analizie mąki, jej komponentów i wzajemnym ich oddziaływaniu.

Mixolab® Profiler kompletuje 2 pierwsze funkcje Mixolab® System to jest:
Mixolab® Standard, dla standaryzowanej oceny produktów i tworzenia licznych nowych modeli.
Mixolab® Symulator, pozwala uzyskać wartości farinograficzne (wodochłonność, czas rozwoju ciasta, stabilność i osłabienie).

Mixolab® System dostosowuje się do wszystkich potrzeb, od B&W z Mixolab® Standard, do rutynowej kontroli z Mixolab® Profiler. Mixolab® Symulator zachowuje więź z innymi metodami analiz, które mogą być stosowane przez waszych partnerów.

Z Mixolab® System, CHOPIN Technologies wprowadza możliwość dokładnej analizy jakości mąki (np. dla jej poprawienia), rozwój nowych produktów a szczególnie pełną kontrolę i prostą interpretację standaryzowanych analiz na jednym aparacie.

Do czego służy Mixolab® Profiler ?
Mixolab® Profiler jest narzędziem dla interpretacji wykresu otrzymanego z Mixolab® Standard. Przetłumacza wykres na 6 ocen, o skali od 0 do 9, definiując: wodochłonność, odporność na miesienie, siłę glutenu, lepkość na gorąco, aktywność amylazy i retrogradacj. Te oceny są przedstawione graficznie, co pozwala wyznaczyć granice mini/maxi jakości maki (Fig.1).



Jak się posługiwać Mixolab® Profiler dla selekcji mąki?
Mixolab® Profiler jest dostarczony z plikiem typowych profili (Fig.2) do bieżącego wykorzystania. Można też utworzyć typowy profil we własnym zakresie. Wystarczy wykorzystać kilka średnich profili z analiz mąki uznanej za odpowiednią dla swego przeznaczenia i przyjąć w programie limity dla parametrów.


Fig.2 : przykłady profili typu 1) Pizza 2) Ciasto francuskie 3) Biscuit 4) Ciastka

Jak posługiwać się Mixolab® Profiler dla poprawy jakości mąki?
W tym samym czasie jak tworzy się wykres na Mixolab® Standard, odpowiadający radar pojawia się na ekranie komputera. Natychmiast widać, czy mąka odpowiada założeniu. Jeśli jeden z parametrów jest poza tolerancją (Fig.1), po zakończeniu badania można wejść do Mixolab® Guide, który dostarczy kilku wskazówek o prawdopodobnych przyczynach i sposobie poprawy. Można też w liście profili wyszukać innego klienta, który mógłby wykorzystać daną mąkę.

Już posiadam Mixolab®, jak wykorzystać Mixolab® Profiler ?
Ta nowa funkcja jest dostarczana bezpłatnie aktualnym użytkownikom. Wystarczy wystąpić do dystrybutora lub bezpośrednio do CHOPIN Technologies. Dla nowych klientów jest jeszcze bardziej proste, ponieważ od czerwca 2008 Mixolab® Profiler jest włączony do programu Mixolab® System.

Wyróżnienie Europain 2008 dla aparatów Infraneo® i Mixolab® System
Na wystawie międzynarodowej Europain 2008, CHOPIN Technologies przedstawił aparaty Infraneo® i Mixolab® System. Oba aparaty uzyskały wyróżnienie na Europain 2008.

Mixolab® Profiler, nowa funkcja Mixolab® System, zdobył równocześnie Trophée Europain 2008, przyznaną przez profesjonalne międzynarodowe jury.

Nagroda uznaje nowatorski charakter tego narzędzia, przeznaczonego dla optymalizacji kontroli jakości mąki w młynach i przemyśle spożywczym.

Pliki do pobrania:

 chopin mixolab prezentacja.pdf 1.5 MB
 chopin pelna anliza maki z mixolab.pdf 1.2 MB
 seredia schemat instalacji pomiaru temperatur w silosach.pdf 0.7 MB

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji