dodano , Redakcja PS

Le Cordon Bleu w Warszawie

W czwartek 28 czerwca i piątek 29 czerwca Le Cordon Bleu ponownie odwiedzi Warszawę, aby zaprezentować słynne kursy, które zapewniają najwyższy poziom szkolenia w zakresie gotowania, cukiernictwa, enologii, dietetyki oraz zarządzania w gastronomii.

Jesteś zainteresowany podjęciem nauki na jednym z powyższych kierunków w najsłynniejszej szkole gastronomicznej świata? Jest znakomita okazja do poszerzenia wiedzy na temat Le Cordon Bleu! Podczas spotkania Le Cordon Bleu Pâtisserie Master Chef Matthew Hodgett przeprowadzi demonstrację, prezentując umiejętności oraz wiedzę, która jest przekazywana 20 000 studentów rocznie na całym świecie. Odpowie też na pytania dotyczące podjęcia nauki i kształcenia w każdej z 35 szkół Le Cordon Bleu na świecie.

Data: 28 czerwca 2018
Godzina: od 19.00 do 21.30
Lokalizacja: Cook Up Studio Warszawa-Mokotów, ul. Racławicka 99, 02-634 Warszawa
Wstęp wolny

ZAREJESTRUJ SIĘ TUTAJ



Warszaty
Le Cordon Bleu Patiserie Master Chef Matthew Hodgett poprowadzi praktyczne zajęcia w zakresie cukiernictwa. Każda z uczestniczących osób będzie miała możliwość samodzielnie przygotować ciasto Fraisier - klasyk francuskiej pâtisserie. Podstawą jest biszkopt genueński nasączony kirschem i nadziewany kremem mousseline i świeżymi truskawkami. Będzie to doskonala sposobność nabycia praktycznych umiejętności w wypiekaniu. Przygotowane ciasto Fraisier, uczestnicy zabiorą ze soba pod koniec zajęć.

Data: 29 czerwca 2018
Godzina: od 18.30 do 21.00
Lokalizacja: Cook Up Studio Warszawa-Mokotów, ul. Racławicka 99, 02-634 Warszawa
Koszt: 250 zl

Zainteresowane osoby muszą mieć powyżej 18 lat. Liczba miejsc ograniczona.

ZAREJESTRUJ SIĘ TUTAJ

Wszystkie pytania dotyczące demonstacji i warsztatów oraz spraw związanych z podjęciem nauki w Le Cordon Bleu, prosimy kierować do Jonathan Moses pod adres jmoses@cordonbleu.edu

Bieżące wydanie czasopisma

Bardziej pastry czy tylko chef? Maciej Rosiński opowiada, dlaczego warto połączyć kuchnię i cukiernię w jeden warsztat doskonałego smaku. Ponadto - dużo o chlebie, również tym sprzedawanym online, bio i takim, który tworzy jedyny w Polsce piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu! Zobaczcie, co czeka na Was w nowym wydaniu!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji