...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Le Cordon Bleu w Polsce

Brak czasu lub funduszy na prestiżowy kurs w Le cordon Bleu? Teraz słynna szkoła przyjedzie do ciebie! Cykl eventów rusza już w lipcu w Polsce.

Założony w 1895 roku Instytut Le Cordon Bleu od 120 lat naucza technik i wiedzy odziedziczonych po wielkich nazwiskach kuchni francuskiej. Co roku sieć Le Cordon Bleu Institutes szkoli 20 000 studentów 100 różnych narodowości w dziedzinie gastronomii, cukierni, piekarstwa oraz  zarządzania hotelami. To marzenie niemal każdego cukiernika i piekarza. Teraz jest ono na wyciągnięcie ręki!

Olivier Guyon, szef kuchni słynnego Le Cordon Bleu Paris Cuisine, już w lipcu poprowadzi kulinarne eventy w 3 polskich miastach (Poznań, Kraków i Warszawa), dzieląc się wiedzą podczas warsztatów i pokazów.

 


Pochodzący z Ile-de-France szef kuchni Olivier Guyon posiada „Certificat d’Aptitude Professionnel (CAP)”. Po ukończeniu studiów rozpoczął karierę w renomowanych paryskich restauracjach, w tym w jednym z wyróżnionych gwiazdką Michelin Le Relais d’Auteuil i dwóch hotelowych restauracjach Les Elysées również wyróżnionych gwiazdką.

W 2003 r. Szef kuchni Guyon przejął prowadzenie kuchni Goumarda, który w 2004 r. Otrzymał pierwszą gwiazdkę Michelin.

W 2009 roku Chef Guyon został szefem kuchni w Maxim w Paryżu, gdzie pozostał przez 3 lata. Podczas swojej kariery chef Guyon przyczynił się do napisania dwóch książek kucharskich: Les légumes de Joël (Editions Flammarion) i Le meilleur de la truffe.

Chef Guyon dołączył do zespołu Le Cordon Bleu Paris Chef Instructors w czerwcu 2015 roku.

 


Rozkład eventów:

1 lipca (poniedziałek) - pokaz kulinarny w Krakowie (Studio Twoj Kucharz)

2 lipca (wtorek) - pokaz kulinarny w Poznaniu (The Kitchen studio)

4 lipca (czwartek) - pokaz kulinarny w Warszawie (Cook-up Studio)

5 i 6 lipca (piątek i sobota)- kulinarne warsztaty praktyczne w Warszawie (Cook-up Studio)

W ciągu ostatnich 15 lat Le Cordon Bleu przeszkolił ponad 125 polskich studentów. Dla wielu z nich był to początek prestiżowej kariery w branży kulinarnej i hotelarskiej, zarówno w Polsce, jak i za granicą.Wśród czołowycg absolwentów znajdziemy takie nazwiska jak Anna Starmach lub Dariusz Barański.


Bieżące wydanie czasopisma

W wakacyjnym Mistrzu Branży: Zdrowo i smacznie z Beatą Sadowską, zielona przyszłość cukiernictwa i świeżo mielona mąka w piekarniach

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji