...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Lekcja z wypiekami firmy Baker

18 stycznia br. szkolna pracownia technologiczna ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju zamieniła się w istną manufakturę pieczywa pełnego aromatu i smaku. Wszystko to za sprawą Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego oraz firmy Baker, która po raz pierwszy wzięła udział w szkoleniu z cyklu „Lekcja z Mistrzem”.

 

W rolę mentora świetnie wcielił się Aleksander Granieczny, technolog firmy Baker, który prezentował uczniom metody produkcji pieczywa gatunkowego. Z bogatej oferty przedstawił jedynie dwa gatunki ciast chlebowych i bułkowych: pełnoziarnisty orkisz oraz ciasto z aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim, ale to wystarczyło, by zapachy przyciągnęły uczniów i nauczycieli z całej szkoły.

Większość 25-osobowej grupy kursantów stanowili uczniowie klas pierwszych, dla których zajęcia były sposobnością do sprawdzenia swych umiejętności w zakresie prowadzenia ciast, formowania wyrobów, prowadzenia rozrostu i wypieku. Warto wspomnieć, że - zgodnie z założeniami MAMZ-u - firma Baker przygotowała darmowe próbki gotowych mieszanek, żeby uczniowie mogli poeksperymentować i przygotować własne wypieki w domu lub na praktykach. Być może sekretne receptury Mistrza Aleksandra już wkrótce zagoszczą w jastrzębskich piekarniach. 

Czy firma Baker pojawi się jeszcze w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego? Czas pokaże. Jedno jest pewne: kto raz połknie bakcyla MAMZ, ten łatwo się z niego nie wyleczy Uśmiech. Dlatego jest szansa, że styczniowe warsztaty firmy Baker zapoczątkują cykliczne spotkania technologiczne z młodymi adeptami piekarskiego i cukierniczego fachu.

MAMZ - nowa siedziba, nowe możliwości

Jak poinformował Szymon Konkol, inicjator Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego (MAMZ), styczniowa Lekcja z Mistrzem była prawdopodobnie jednym z ostatnich warsztatów MAMZ w Zespole Szkół nr 9 przy ul. 11 Listopada w Jastrzębiu Zdroju. Wkrótce nieformalna Akademia ma przeprowadzić się do nowej pracowni w gliwickiej firmie Savpol. Nowoczesna pracownia pozwoli znacząco rozszerzyć ofertę edukacyjną MAMZ.

Dziękujemy redakcji portalu www.jasnet.pl za udostępnienie zdjęć.

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji