...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , HERT, materiał promocyjny

Listopadowe iluminacje

Listopad, opadają liście, przestrzeń wokół nas traci kolor,w powietrzu czuć chłód i wilgoć, na głowy naciągamy czapki, na szyje wracają szale. Dopada nas jesienna chandra…, a przed nami widmo półrocznej słoty i życia bez światła. Jak w takich warunkach nie dać się smutkom?

Najchętniej zaszylibyśmy się w zaciszu domu, owinięci cie­płym kocem, zajadali ciastka, popijając aromatyczną herbatą. Zasta­nówmy się, co skłoniłoby nas do opusz­czenia ukochanego fotela i zachęciło do odwiedzenia przydomowej piekarni, jaki jesienny smakołyk mógłby spowodować, że w cukierni pojawi się kolejka. Czy ka­wiarnia może mieć w ofercie taki produkt, dzięki któremu, zamiast w domowych kap­ciach, będziemy przesiadywać w jej przy­tulnym wnętrzu?

 

Zanim jednak poruszymy kwestię jedzenia czy picia, a nasze soki trawienne zostaną rozbudzone na dobre, zastanówmy się, co mogłoby sprawić, abyśmy opuścili bez­pieczną strefę naszego mieszkania? Może warto wpływać na decyzję potencjalnego klienta już podczas jego powrotu z pra­cy do domu? Jak tego dokonać? Jednym z najlepszych narzędzi jest okno wysta­wowe. Dzięki niemu pozwalamy zajrzeć do wnętrza lokalu. Widok przeszklonej kawiarni ma zapraszać ciepłem światła, miękkością foteli, poduszeczek i pledów. Ale czy to wystarczy, czy na pewno nasza witryna wyróżnia się wśród ciągu innych? Niech witryna zaczepnie „powie” do nas: "hej, gdzie się spieszysz?, zatrzymaj się, usiądź na chwilkę, rozgrzej się w moim blasku, napij się gorącej herbaty."

Oświe­tlenie w lokalu musi być perfekcyjne, wy­różniać go spośród setek podobnych, mi­janych każdego dnia. Światło, już samo to słowo ma magiczną moc, szczególnie kiedy za nami cały wachlarz szarych, po­chmurnych dni. Ciepłe i przyjemne za­prasza do wnętrza. Nęci nas swoim bla­skiem. Jego odpowiednia temperatura sprawia, że czujemy się zrelaksowani, za­opiekowani jego promieniami. Poprawia nam humor. I nagle, zupełnie nie wiedząc dlaczego, zatrzymamy się kuszeni przy­jemnym wnętrzem. Zadaniem inwestora jest wybranie pro­fesjonalnego oświetlenia, samemu lub przy pomocy fachowców. Co to właściwie znaczy? Jak spośród tak wielu produktów wybrać właściwe? Na oświetlenie w lo­kalu składać się powinien zestaw opraw technicznych i dekoracyjnych, które mają przydzieloną funkcję. Dobrze „poukładane”, rozmieszczone strefami, według właściwo­ści, tworzą sceny, kadry naszej przestrzeni. Dzięki oświetleniu właśnie w lokalu powsta­je odpowiedni klimat. Możemy zbudowaćatmosferę pełną ciepła i przytulności. Przy jego doborze trzeba zwrócić szczególną uwagę na kilka kwestii.

 

Bardzo ważne są barwa światła, jego moc i natężenie. Dzięki nim produkt będzie wyglądał smacznie, grafika będzie żywa, a strefa konsumpcji przytulna. Wszystkie te składowe muszą być idealnie spasowane z ich przeznaczeniem. Powinniśmy przemyśleć kąty świecenia, bo od nich zależy to, co właściwie będzie oświetlone, a co zostanie w strefie cienia. Dobrze jeśli lokal ma spójną strategię, a każdy obszar jest dobrze pod tym względem przemyślany. Budowanie przestrzeni światłem to całe spektrum możliwości, to teatr detali i niuansów. Warto jednak zainwestować w najlepsze, bo to daje nam gwarancję pozyskania klienta. Zwabienia go do naszego wnętrza, a tam czekają już smakowite zapachy, pyszne produkty, którym nawet najbardziej oporny się nie oprze. Bo cóż lepiej poprawia humor w jesienny dzień niż gorąca czekolada z nutą pomarańczy? Koneserom zaproponujmy wersję bardziej wytrawną, gorzką z chilli, mocno rozgrzewającą. Dla innych miejmy zawsze zestaw herbat zimowych. Urzekające goździki z cytrusami, malinowa – na odporność.

 

Listopad to też miesiąc dyni. Pyszne zupy z tym warzywem w parze z curry, świeżą śmietaną i chrupiącym chlebem zawsze świetnie smakują. Upieczmy chlebek dyniowy, bezglutenowy, i podajmy go z pastą z awokado. Zaserwujmy ciasto o pięknym pomarańczowym kolorze. W naszych progach dla tradycjonalistów zawsze powinna się znaleźć szarlotka do kawy. Piękne wnętrza, bogate w idealne oświetlenie i smaczne produkty zawsze gwarantują sukces.


Katarzyna Paś, architekt wnętrz 






Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji