...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Lodowa fuzja smaków – czekolada, kawa, krupnik & imbir

autor: Tomasz Szypuła – aktualny mistrz Polski w lodziarstwie, właściciel lodziarni „Pod Orzechem” w Baborowie, technolog i pasjonat lodziarstwa, autor bloga „Lodowe inspiracje” w portalu iLody.pl

RECEPTURA
Lody czekoladowe infuzjowane kawą z dodatkiem korzennego krupniku

(przepis na 1 kg lodów)

Składniki
0,15 kg czekolady mlecznej Ariba MM
0,04 kg Krupniku korzennego 38%
0,035 kg bazy 50 mlecznej
0,035 kg mleka odtłuszczonego w proszki
0,04 kg cukru kryształu
0,7 kg mleka 3,2%
0,02 kg rozkruszone ziarna kawy
0,07 kg kandyzowanego imbiru

Mleko zagotować i zalać rozkruszone ziarna kawy, przykryć i pozostawić na 30 minut. Suche składniki odważyć i dobrze wymieszać. Po 30 minutach przelać mleko (przez sitko) do suchych składników i spasteryzować.

Po pasteryzacji dodać odważoną czekoladę oraz połowę alkoholu i zmiksować. Masę schłodzić, a następnie frezować do odpowiedniej konsystencji, dodając porcjami pozostałą ilość alkoholu. Wariegować kandyzowanym imbirem.

 

 

Tomasz Szypuła – aktualny mistrz Polski w lodziarstwie, właściciel lodziarni „Pod Orzechem” w Baborowie, technolog i pasjonat lodziarstwa, autor blogaLodowe inspiracje” w portalu iLody.pl. Rzemiosła uczył się od swojego taty Stanisława Szypuły, który od 1974 r. prowadzi wytwórnię lodów w Baborowie i lodziarnię „Miś” w Raciborzu.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji