...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Klapec, materiał promocyjny

Lody jogurtowe z czekoladą

autor: Krzysztof Klapec, mistrz lodziarstwa

RECEPTURA  

Lody jogurtowe  
70 g jogurtu naturalnego 3,2%  
14 g cukru  
2 g syropu klonowego  
5 g gorzkiej czekolady  

Jogurt mieszamy z cukrem i syropem  klonowym. Wlewamy do frezera.  
Rozpuszczamy czekoladę. Wyciągając  lody z maszyny, przelewamy je delikatnie  rozpuszczoną czekoladą. Umieszczamy   lody w macie silikonowej, każda porcja  po 30 ml. Mrozimy w temp. -25oC.  

 

Archiwum Krzysztofa Klapec/ fot. Anna Gołębiowska Photography

 

Galaretka mięta z cytryną  
125 g wywaru z mięty  z cytryny i listki żelatyny, mieszamy  
15 g cukru trzcinowego  do uzyskania jednolitej masy.  
5 g soku z cytryny  Czekamy do momentu tężenia  
6 g listków żelatyny  galaretki.

Do gorącego wywaru z mięty dodajemy cukier trzcinowy i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy sok z cytryny i listki żelatyny, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Czekamy do momentu tężenia galaretki. W tym czasie w okrągłej macie silikonowej (o średnicy ok. 16 cm i pojemności 150 ml) umieszczamy kilka listków mięty, zalewamy galaretką i chłodzimy.

Dekoracja
Galaretkę umieszczamy na plastrze drzewa i układamy porcje lodów wyciągnięte z maty silikonowej. Deser dekorujemy świeżą miętą oraz jadalnymi bratkami.

 

 


Krzysztof Klapec, zdobywca złota w Lodziarskich Mistrzostwach Polski Expo Sweet 2014. Od 26 lat prowadzi rodzinną lodziarnię rzemieślniczą w Gliwicach (uprzednio pod nazwą „Glorioza”, od 2015 r. „Klapec – lody mi­strzowskie”). Z pasją i zamiłowaniem podchodzi nie tylko do lodów, ale i do kwiatów – z powodzeniem łą­czy te dwa światy, tworząc wyśmienite desery i sma­ki lodów.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji