...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Lody piniowe z tartaletkami na słono i sosem rozmarynowym

autor: Emanuele Di Biase, mistrz cukiernictwa

RECEPTURA

Lody sosnowe
1300 g bazy wegańskiej
2700 g gorącej wody
400 g pasty sosnowej
120 g cukru gronowego

Wszystkie składniki rozpuścić w gorącej wodzie i przyrządzić lody.


Sos rozmarynowy
500 g wody
150 g pasty owocowej Piu Giubileo
150 g Miksu czekoladowego Giubileo
100 g cukru trzcinowego
20 g cukru gronowego
15/20 g tartego rozmarynu

Połączyć wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, pozostawić do zaparzenia przez 15 minut, następnie odcedzić przez sitko.

Tartaletki na słono
375 g margaryny
150 g mleka sojowego lub ryżowego
325 g cukru trzcinowego
750 g mąki
5 g soli
starta skórka cytryny

Zagnieść margarynę z cukrem trzcinowym, połączyć  z mlekiem, solą, startą skórką z cytryny i mąką. Ciasto odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie rozwałkować kruche ciasto na grubość 3-4 mm, wyłożyć do foremek na tartaletki, skropić niewielką ilością wody lub mleka i delikatnie posolić. Piec przez 15-20 minut w temp. 175oC.

 

Krystalizowany rozmaryn
gałązki rozmarynu
100 g wody
10 g gumy tragakantowej

Przygotować roztwór z wody i gumy tragakantowej, zanurzyć w nim rozmaryn, posypać cukrem trzcinowym (lub zanurzyć w cukrze), pozostawić do wyschnięcia przez 24 godziny.


Do dekoracji
kwiaty jadalne

Wykończenie
Do tartaletek wlać sos rozmarynowy, ostrożnie ułożyć gałkę lodów sosnowych, ozdobić krystalizowanym rozmarynek i kwiatami jadalnymi.



Emanuele Di Biase – pięciokrotny mistrz Włoch w cukiernictwie, pierwszy szef i cukiernik wegański akredytowany przy organizacji VeganOK. Jeden z mistrzów szkolących w Athenaeum Comprital; niezależny doradca w zakresie otwierania wegetariańskich cukierni.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji