Wystartował nowy serwis dotyczący lodziarstwa, którego autorem jest branżowy technolog - Szymon Sapieha.
Czym są lody rzemieślnicze? Jak są produkowane? Do czego służy i jak działa pasteryzator? Na te podstawowe pytania odpowiada technolog lodziarstwa, Szymon Sapieha, który niedawno wystartował z własną stroną poświęconą sztuce lodów rzemieślniczych.
Artykuły technologa z czteroletnim doświadczeniem zawierają wiedzę o półproduktach i procesach zachodzących w żywności. Oprócz tego czytelnicy znajdą tam również receptury lodziarskie oraz wywiady (np. ostatnio publikowany z Tomaszem Dekerem). Treścią skierowane są głównie do osób rozpoczynających przygodę ze światem lodów, ale też specjalistów z wieloletnim doświadczeniem w produkcji.
Zapraszamy na stronę Szymonsapieha.pl >>> KLIK!
Oprócz strony internetowej, Szymon Sapieha prowadzi również profile w mediach społecznościowych - na Facebooku oraz Instagramie.