...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lody z piekła rodem

Te lody mogą śmiało zostać okrzyknięte najgorętszym hitem lata - to lody o smaku papryczek chili! Nie bez powody ich nazwa to "diabelski oddech" - są tak ostre, że przed ich konsumpcją należy złożyć pisemną deklarację zgody na skutki uboczne!

Respiro Del Diavolo - oto dosłownie najgorętszy hit lodziarski tego sezonu! Choć nazwa słynnych już lodów brzmi po włosku, serwowane są w kawiarni Aldwych w Glasgow. Ich receptura - oparta na tradycyjnych gelato - zawiera lokalne składniki (za wyjątkiem ostrych papryczek) i pierwotnie została przygotowana na Walentynki. Opracował ją właściciel szkockiego lokalu - Martin Bandoni. Sercem lodów jest  "Carolina Reaper" , czyli najdroższa odmiana chili na świecie aż 500 razy ostrzejsza, niż popularne Tabasco. Lody zawierające sporą ilość tego ostrego składnika muszą być nie tylko zjadane w odpowiedni sposób, ale nawet podawane - w rękawiczkach, by nie poparzyć rąk. 

 

 

"Oddech diabła" mogą degustować wyłącznie osoby pełnoletnie i to po podpisaniu odpowiedniej zgody na ponoszenie pełnej odpowiedzialności za swoją decyzję. Lody mogą spowodować trwałe zmiany na języku i podniebieniu, a w najgorszym wypadku także i zawał. Jak deklaruje pomysłodawca ostrego smakołyku, do tej pory żaden z klientów nie trafił do szpitala. Z całą pewnością jednak do piekła...

 

 

Zobaczcie reakcje jakie wywołuje ognisty mrożony smakołyk >>> KLIK! 

 

 źródło: https://www.facebook.com/AldwychCafe/

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji