...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Łódź stolicą ekologii – Targi NATURA FOOD & beECO

12-14 października w hali Expo-Łódź odbędzie się pełne inspiracji wydarzenie poświęcone ekologicznej żywności oraz trendom zdrowego stylu życia. Udział zapowiedziało ponad 350 wystawców z Polski, Czech, Niemiec, Szwecji, Wielkiej Brytanii i Włoch.

XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz VII Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO to największe w Polsce wydarzenie branży BIO oraz niepowtarzalna okazja do poznania nowych i wyjątkowych firm. Nie można przegapić szansy zapoznania się z ofertą marek, tworzących produkty dzięki inspiracjom czerpanym z natury, z wykorzystaniem naturalnych składników – często niszowych, niedostępnych na co dzień w sklepach sieciowych.

Wśród Wystawców obecni są producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, hurtownicy różnorodnych produktów ekologicznych i naturalnych. Jest to zatem wspaniała możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych zarówno z firmami dobrze rozpoznawalnymi na polskim rynku ekologicznym, jak i z przedsiębiorcami dopiero debiutującymi ze swoją ofertą.

Tegoroczne Targi zapowiadają się niezwykle ciekawie!

Interesujący program spotkań branżowych co roku przyciąga wielu gości. W tym roku medialni patroni branżowi: BIOkurier i EKOdostawcy łączą siły, by zaskoczyć wszystkich zainteresowanych rozwojem branży BIO nowym Wydarzeniem, jakim jest Kongres Ekobranży. Wydarzenie przede wszystkim skierowane jest do producentów, dystrybutorów, detalistów produktów ekologicznych i ma na celu wymianę doświadczeń uczestników oraz poruszenie zagadnień związanych z rozwojem sklepów specjalistycznych na rynku polskim. Podczas tej edycji po raz kolejny odbędzie się Forum Alergii, organizowane przy współpracy redakcji Magazynu Hipoalergiczni. Hasłem przewodnim tegorocznego spotkania będzie „UNIKAJ TOKSYN”, a eksperci spróbują odpowiedzieć m. in. na pytania: Czy aluminium szkodzi? W czym bezpiecznie prać? Czy bać się pasty z fluorem? Skąd się bierze Hashimoto? Specjaliści będą starać się pokazać problem alergii  i naszego zdrowia zarówno od strony naukowej, jak i praktycznej. 

Nie zabraknie znanego już cyklu spotkań dla właścicieli i pracowników sklepów z ekoproduktami, dla restauratorów i pracowników gastronomi – BIObiznes Forum. Uczestnicy uzyskają praktyczną wiedzę i porady w zakresie certyfikacji produktów, poznają doświadczenia restauracji stawiających na ekologiczny rozwój oraz pochylą się nad współczesnymi wyzwaniami i problemami związanymi z rozwojem sklepów specjalistycznych.

Bogaty program spotkań, warsztatów i wykładów i szkoleń to stały, ciekawy element Targów.

Wykłady „Czego nie jeść, aby nie tyć” – autorstwa Żanety Geltz z redakcji Hipoalergiczni, „Korekcja wzroku a jakość życia” prowadzony przez Vision Express oraz „Czy można zwalczyć stres oksydacyjny”, który zostanie zaprezentowany przez prof. Gretę Woźniak z Uniwersytetu Cypryjskiego to tylko niektóre z propozycji jakie organizatorzy przygotowali dla gości targów, którzy pragną rozszerzyć swoją wiedzę z zakresu zdrowego stylu życia. Na odwiedzających czekać będzie także wiele innych atrakcji: pokazy makijażu kosmetykami organicznymi, bezpłatne badania i porady specjalistów oraz nieocenione spotkania z miłośnikami ekologicznego stylu życia (Davina Reeves Ciara – Miss Nowego Jorku, Szef Irek – kucharz-terapeuta.

Podczas Targów NATURA FOOD i beECO jak co roku będą wręczane nagrody w konkursach. Do rywalizacji w prestiżowym konkursie o „Złoty Medal NATURA FOOD 2018” zgłoszonych zostało 60 produktów, a nagrody przyznane zostaną w kategoriach: produkt ekologiczny, naturalny oraz tradycyjny. Kosmetyki i artykuły higieniczne, środki czystości, suplementy diety i akcesoria codziennego użytku to kategorie drugiego najważniejszego konkursu tegorocznych targów – „Złoty Medal beECO 2018”.

Już po raz jedenasty odwiedzający będą mieli okazję poznać najlepsze produkty tradycyjne z regionu łódzkiego, spośród których najlepszy zostanie uhonorowany „Tyglem Smaków”. Produkty te będą dostępne na stoiskach organizatora konkursu – Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, dzięki czemu każdy z gości targów będzie mógł się z nimi zapoznać. Na zakończenie wydarzenia ogłosimy wyniki plebiscytu publiczności na najlepszy produkt targów NATURA FOOD i targów beECO 2018.

Więcej informacji: www.naturafood.pl  oraz www.beeco.com.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji