...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lodziarskie potyczki czas, start!

Wraca Gelato Festival World Masters. Już za kilka dni o udział w wielkim finale powalczą polskie lodziarnie.

Gelato Festival World Masters, międzynarodowy konkurs, który od 2017 roku podróżuje po świecie w poszukiwaniu najlepszych smaków lodów, zmierza do długo oczekiwanych światowych finałów z 5 europejskimi rundami kwalifikacyjnymi, w których weźmie udział 59 lodziarni z 17 krajów. Wydarzenie, które pomimo przerwy spowodowanej pandemią zdołało przybliżyć publiczności smaki ponad 2500 rzemieślniczych lodów jest organizowane we współpracy z Carpigiani Gelato University, międzynarodową szkołą lodziarską z 20 kampusami w 19 krajach na całym świecie, oraz Sigep , organizatorem największych targów na świecie poświęcone rzemieślniczym lodom i cukierniczym specjałom, organizowane przez Italian Exhibition Group.

 


W tym roku zmagania lodziarzy odbędą się w innowacyjnej hybrydowej wersji. 

  • Lodziarnie przysyłają mieszanki i składniki do dekoracji i urozmaicenia smaku w specjalnych przesyłkach chłodniczych.

  • Instruktorzy z Carpigiani Gelato University przygotują lody pod okiem zawodników, którzy będą mieli połączenie wideo na żywo z obszarem produkcyjnym.

  • Jury złożone z profesjonalistów Gelato World Cup oceni smak podczas konferencji w czasie rzeczywistym z przedstawicielami lodziarni.

  • We własnych lodziarniach rzemieślnicy szczegółowo opisują swoje smaki, opowiadając o pochodzeniu swoich pomysłów, sposobie doboru składników i przyczynie zgłoszenia się do konkursu.

Prace jurorów na poszczególnych scenach będą transmitowane na stronie Gelato Festival Europe na Facebooku oraz na kanale Gelato Festival na YouTube.

Oto lista 8 najlepszych lodziarni w Polsce, których smaki będą walczyć 8 lipca w Muzeum Lodów o miejsce w światowym finale:

  1. Lodziarnia Artisan ze Szczecina Piotra i Adama Lubockich, wyróżniona za lody o smaku „Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką”

  2. Lodziarnia Cukiernia Szorski z Ostrowa Wielkopolskiego, wyróżniona za lody o smaku „Biała czekolada z granatem i pistacjami”

  3. Lodziarnia Pod Orzechem Tomasza Szypuły z Baborowa, wyróżniona za lody o smaku „Cud miód orzeszki”

  4. Lodziarnia Palermo Mateusza Olszewskiego z Ząbek, wyróżniona za lody o smaku „Kremówka”

  5. Lodziarnia Cukiernia Grzeczka Ewy i Jana Grzeczków z Pobiedzisk, wyróżniona za lody o smaku „Coco”

  6. Lodziarni Bagietka Pauliny Pieczykolan z Kostrzynia, wyróżniona za lody o smaku „Rokitnik”

  7. Piekarnia Cukiernia Grzybki z Warszawy, wyróżniona za lody Karoliny Tronowskiej i Damiana Gutowskiego o smaku „Prażony słonecznik z karmelem”

  8. Kinga Godyń z Krakowa, wyróżniona za lody o smaku „Crunch Karmelowy”

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji