...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Lokalnie i ze smakiem

I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego zgromadził prawdziwe tłumy, a uczestnicy konkursu oraz wystawcy udowodnili, że lokalnie nie znaczy na niższym poziomie.

Współcześni konsumenci są nie tylko coraz bardziej świadomi, ale też spragnieni eventów kulinarnych. O ile na mapie kolejnych miast i miasteczek pojawiają się liczne zloty food trucków i festiwale smaków itp. to jednak niewiele jest eventów dedykowanych samym słodkościom. Dlatego pomysł organizatorki I Festiwalu Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego, Reginy Wieczorek, był tak trafiony. A 24 marca w Leśnej Perle pojawiły się istne tłumy odzwiedzająych. Festiwal to przede wszystkim konkurs, w którym mogli wziąć udział zarówno profesjonaliści jak też amatorzy. Prócz tego  wystawcy - okoliczne cukiernie oraz lodziarnie, a także producenci sprzętów i dekoracji - zaprezentowali wiosenne i wielkanocne nowości. Imponujące desery lodowe dekorowane żywymi kwiatami, dekoracje czekoladowe i monoporcje w intensywnych barwach pojawiły się na pokazach gości specjalnych: mistrza lodziarstwa, Krzysztofa Klapeca, mistrza cukiernictwa  właściciela Sweet Home Silesia, Tomasza Nowaka oraz naszej redakcyjnej koleżanki, specjalistki od czekolady, Natalii Ignacek, czyli Aurory :-)

 

 

Konkursowe słodkości oceniali, m.in. poseł Barbara Dziuk, starosta gliwicki Waldemar Dombek oraz Katarzyna Panfiluk, nauczycielka w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Knurowie.

 


 

Organizatorka wydarzenia, Regina Wieczorek (trzecia z lewej), już zapowiedziała kolejną edycję za rok.

 

 

Nowoczesne słodkości w wydaniu ekipy Sweet Home Silesia

 


Lista nagrodzonych:

Kategoria - TORT "Pasjonaci słodkości"

I miejsce - Żaklina Gorzel

II miejsce - Karolina Szmuc

III miejsca - Natalia Podniesińska oraz Agnieszka Stenchlik

Tort laureatki I miejsca - Żakliny Gorzel

 


Kategoria - CIASTECZKO "Pasjonaci słodkości"

I miejsce - Magdalena Flak

II miejsce - Małgorzata Mrozowska - Pałgan

III miejsce - Małgorzata Surdel


Kategoria - TORT "Organizacje społeczne"

I miejsce - Koło Gospodyń Wiejskich w Żernicy

II miejsce - Stowarzyszenie Kobiet Wiejskich w Bojszowie


GRAND - PRIX Festiwalu otrzymało Stowarzyszenie Kobiet Wiejskich w Bojszowie


Bieżące wydanie czasopisma

Dariusz Rajewski, Konrad Tota i Michał A. Molenda – 3 różne perspektywy i patenty na rozwój rzemieślniczych firm. Gadżety rzemieślnika – sprawdź, w jakie urządzenia i akcesoria zbroją się współcześni cukiernicy, piekarze i czekoladziarze w Polsce. Zobacz sklep firmowy dopasowany do rzeczywistości!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji