...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

Po wakacyjnej przerwie MAMZ ostro ruszył do pracy. 18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.

W warsztatach wzięło udział 18 przedszkolaków, które poznawały arkana sztuki cukierniczej pod opieką uczniów klas 1 ZSZ z Zespołu Szkół nr 9 w Jastrzebiu Zdroju, Zespołu Szkół Zawodowych z Jastrzębia Zdroju oraz OHP w Rybniku. Kilkugodzinne zajęcia praktyczne poprowadził mistrz Piotr Burzawa, który bez problemów odnalazł się w trudnej roli nauczyciela przedszkolaków. Wyzwanie było poważne, gdyż zarówno dla czterolatków, jak i starszej młodzieży był to pierwszy kontakt z wyrabianiem i formowaniem ciasta drożdżowego.

Przedszkolaki oraz uczniowie klas I kształcących się w zawodzie cukiernik i piekarz bawili się świetnie i dużo się nauczyli. Przeprowadzenie tych niecodziennych warsztatów było możliwe dzięki udostepnieniu przez firmę Savpol surowców potrzebnych do przygotowania wypieków. Po zakończeniu warsztatów odbyła się prezentacja nowego urzadzenia - receptora przekazanego MAMZ przez firmę Al Solution. Prezes firmy Tomasz Kostka zapoznał młodzież z zasadami obsługi tego specjalistycznego sprzętu i mozliwościami, jakie daje zastosowanie receptora w produkcji cukierniczej i piekarskiej. 

***

Zajęcia z przedszkolakami zainaugruowały nowy sezon działań Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego. Rok szkolny 2012/ 2013 to już trzeci sezon działań nieformalnej inicjatywy edukacyjnej działającej dzięki zaangażowaniu grupy pasjonatów, których połączyła wspólna pasja do sztuki cukierniczej i piekarskiej.

Szymon Konkol wprowadza do nowej pracowni MAMZ nieśmiałą wówczas grupę przedszkolaków....

Wszyscy na stanowiskach

Prezentacja drożdży połączona z degustacją

Piotr Burzawa sprawdza efekt miesienia ciasta drożdżowego, a dzieci bacznie obserwują

Przedszkolacy, chłonni wiedzy, chętnie współpracowali z zarówno z uczniami, jak i nauczycielem

Własnoręcznie zrobione drożdżówki gotowe do pieczenia. Ostatni rzut oka na małe dzieła sztuki

Jak równy z równym :)

Rozmowy 3 pokoleń

autorzy zdjęć: Katarzyna Piełka, Szymon Konkol

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji