...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

MASTER BAKER 2019 – BAKEPOL z silnym wsparciem Polskich Młynów i Młyna Niedźwiady

Najwyższej jakości mąki konwencjonalne, ekologiczne, pradawne odmiany pszenicy – to wszystko będzie dostępne dla piekarzy, którzy zmierzą się w 2-dniowym konkursie Master Baker 2019. Wydarzenie zyskało bowiem wsparcie polskich producentów mąki: Polskie Młyny i Młyna Niedźwiady, zrzeszonych w Stowarzyszeniu Polska Ekologia.

Master Baker 2019 pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jana Krzysztofa Ardanowskiego to długo oczekiwany konkurs w branży, który promuje rzetelne piekarstwo i wytwarzanie pieczywa najwyższej jakości w oparciu o polskie surowce. Jego formuła pokazuje, że prawdziwa pasja do tworzenia rzetelnego chleba łączy ludzi – mogą w nim uczestniczyć zarówno profesjonaliści, jak i miłośnicy domowego wypieku chleba. W tej rywalizacji liczą się: kreatywność piekarza oraz umiejętność stosowania tradycyjnej technologii produkcji pieczywa, w której najważniejszy jest podstawowy surowiec – mąka. O najwyższą jakość różnych rodzajów mąk dla zawodników zadbają sponsorzy konkursu – Polskie Młyny SA oraz Młyn Niedźwiady.

– Bardzo się cieszymy, że Polskie Młyny SA zostały zaproszone do wsparcia konkursu Master Baker 2019. Rywalizacja na zasadach fair play to atrakcyjna forma promocji zawodu piekarza oraz sposobność do zaprezentowania najnowszych trendów w branży. Obecnie piekarstwo ma ogromne możliwości rozwoju – służy temu dostęp do szerokiej oferty surowców podstawowych, jak mąka, odkrywanie nowych odmian lub wcześniej niestosowanych zbóż, możliwość eksperymentowania z ziarnami czy technologią produkcji chleba, a także tworzenie innowacyjnych, prozdrowotnych produktów piekarskich. To jest najlepszy czas na zainicjowanie Master Baker. Natomiast dla naszej firmy, która działa na rynku od ponad 100 lat, to wyróżnienie i zaszczyt uczestniczenia w promocji piekarstwa w Polsce – mówi Paweł Kadłubowski, menadżer ds. rozwoju rynku w firmie Polskie Młyny SA. I dodaje: – Podczas konkursu nasza firma zadba o mąki pszenne i żytnie, zarówno konwencjonalne, jak i ekologiczne z certyfikatem oraz różne dodatki z certyfikatem ekologicznym  do pieczywa, takie jak: słonecznik łuszczony, pestki dyni, płatki owsiane i orkiszowe, również nasza firma zadba o to, żeby wszyscy uczestnicy konkursu finałowego wystąpili w jednolitych ubraniach ochronnych. Dla zwycięzców ufundujemy również nagrody rzeczowe.

– Jest nam miło, że firma Młyn Niedźwiady dołączyła do Partnerów wydarzenia Master Baker i w ten sposób może zaangażować się w rozwój i podnoszenie prestiżu polskiego piekarstwa – mówi Aleksander Siewkowski, prezes Zarządu Młyna Niedźwiady z Kalisza. – To, co nas przekonało, to ciekawa i niekonwencjonalna formuła konkursu, łącząca profesjonalistów i pasjonatów wypieku chleba. Dla naszej firmy wydarzenie ma także ogromne znaczenie marketingowe – zwiększa rozpoznawalność marki oraz daje możliwość dotarcia do szerokiego grona piekarzy z całej Polski. Liczymy, że piekarze spojrzą na inne wspaniałe możliwości zarówno produkcji BIO i gluten free, a jednocześnie zwrócą uwagę na szerokie spektrum produktów oferowanych przez Młyn Niedźwiady. Jesteśmy przekonani, że nasze ekologiczne mąki z dawnych odmian pszenicy, jak orkisz, płaskurka i samopsza, uatrakcyjnią i wzbogacą konkursowe wypieki. Będziemy trzymać kciuki i kibicować wszystkim uczestnikom Master Baker! – dodaje Siewkowski.

PIEKARZU, SKORZYSTAJ Z WYJĄTKOWEJ PROMOCJI!
Zgłoś się do Master Baker, daj poznać siebie, swój kunszt i rzemiosło!
Zakwalifikowanie się do konkursu to już ogromne wyróżnienie – obecnie nie ma drugiego takiego wydarzenia w branży! Master Baker to ukłon w stronę ludzi kochających piec chleby, pokazujący, że piekarstwo jest równie ciekawe, rozwojowe i pasjonujące jak cukiernictwo i gastronomia, a jednak wymagające ogromnej wiedzy od piekarza!

Wykorzystaj tę szansę! Zgłoszenia wraz z autorską recepturą można wysyłać do 23 sierpnia 2019 r.
Więcej informacji + regulamin konkursu TUTAJ 

Wielki Finał MASTER BAKER --> 12-13 września 2019 r. podczas targów BAKEPOL w Krakowie.

ORGANIZATORZY KONKURSU

PATRONAT I WSPARCIE
Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jan Krzysztof Ardanowski
Patronat medialny objął portal Mistrz Branży i czasopismo Mistrz Branży
Wsparcie w przygotowaniu eliminacji konkursu udziela facebookowa grupa miłośników pieczywa „Domowy Piekarz”




Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji