...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

MIWE athlet w piekarni

Jak ograniczyć koszty energii, koszty utrzymania pracowników, a przede wszystkim sprostać potrzebie ciągłej modernizacji piekarni? GETH ma zautomatyzowany pomysł na problemy współczesnego piekarza, o czym przekonaliśmy się 22 listopada 2011 r.

W tym terminie w nowoczesnej piekarni ROBSON w Łochowie firma GETH zorganizowała nietypowe seminarium przedstawiające możliwości automatycznego systemu załadowczego. Nietypowe, ponieważ część praktyczna odbyła się w warunkach produkcyjnych, a nie w laboratorium. Zanim jednak goście zobaczyli sprawną i cichą pracę systemu MIWE athlet w normalnych warunkach, w łochowskim pałacu Tomasz Guderski, właściciel firmy GETH, wprowadził zaproszonych w tajniki systemu. Gościem specjalnym był Robert Marczak, gospodarz II części spotkania, zorganizowanego w jego własnej piekarni.

MIWE athlet w piekarni ROBSON

Pan Robert Marczak, właściciel piekarni w Łochowie, miał powody do dumy, prezentując swój pomysł na nowoczesną piekarnię. W koncepcji architektonicznej całego budynku połączono rzemieślniczą tradycję zachowaną w drewnianych belach i nowoczesność prezentowaną przez wysokiej klasy urządzenia ze stali nierdzewnej. Najnowsze rozwiązania technologiczne w połączeniu z dużą przestrzenią zrobiły ogromne wrażenie na uczestnikach seminarium.

Głównym jednak punktem programu był system MIWE athlet, który w tym czasie pracował cicho i sprawnie, zasadzając i rozładowując piece. Po każdym rozładunku można było ocenić jakość pieczywa, które zsuwało się po zjeżdżalni na stół.

Co zadecydowało o wyborze tego systemu? Jak podkreślał właściciel piekarni, za automatycznym załadunkiem MIWE athlet przemawiają 4 podstawowe aspekty:

1. gwarantowana jakość (brak rozbieżności czasowych w pieczeniu, utraty ciepła przez otwarte drzwi komory; równoczesny wyładunek – jednakowy czas pieczenia dla wszystkich produktów),

2. oszczędność czasu – krótkie cykle załadunku i wyładunku,

3. redukcja personelu lub zapełnienie wakatu w sytuacji, gdy coraz trudniej o wykwalifikowaną kadrę. Nie bez znaczenia jest fakt, że system eliminuje czynnik ludzki, czyli automatycznie minimalizuje błędy popełniane przez pracowników,

4. wydajność – tylko system załadowczy pozwala na produkcję dużej ilości pieczywa w korzystnej cenie i równomiernej jakości.

MIWE athlet w różnych rozmiarach

Załadunek MIWE athlet to rozwiązanie nie tylko dla dużych, ale również i dla średnich zakładów rzemieślniczych. Firma GETH oferuje bowiem trzy wielkości sytemu: L będący pomocą w załadunku z maksymalną liczbą obsługiwanych komór – 18, sprawdza się dobrze w rzemieślniczych piekarniach, athlet XL – dla piekarni średniej wielkości z maks. liczbą obsługiwanych komór 30 i w końcu athlet XXL dla dużych zakładów pracujących w systemie 2- i 3-zmianowym obsługujący do 36 komór.

Jak powinna wyglądać nowoczesna piekarnia? Zautomatyzowana, funkcjonalna i przede wszystkim przyjazna pracownikom. Jednym z elementów nowoczesnego wyposażenia jest bez wątpienia system automatycznego załadunku pieców. Czy to się opłaca? Prosimy zapytać Pana Roberta Marczaka.

 

I część seminarium odbyła się w łochowskim pałacu. Wśród słuchaczy same znane twarze z branży i mediów branżowych.

 

Nieczęsto zdarza się wejść na halę produkcyjną konkurencyjnej piekarni. W tej sytuacji żaden szczegół nie mógł ujść uwadze zaproszonych piekarzy.

Serce MIWE athlet, czyli system sterowania, który perfekcyjnie ustawia i kontroluje wszystkie parametry pracy załadunku i rozładunku.

 

Robert Marczak, gospodarz II części seminarium, był w centrum uwagi piekarzy

Nowoczesna piekarnia to komfort i bezpieczeństwo

 

MIWE athlet jako element "Bezpiecznej piekarni"

Główni inicjatorzy „seminarium w terenie”: (w środku) Robert Marczak, właściciele firmy Geth Tomasz Guderski oraz Adam Pilśniak.

Nad sprawną realizacją seminarium czuwali m.in. Małgorzata Majdan oraz Adam Turek z firmy GETH.

 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji