Luksusowy butik, „teatr czekolady” znanego belgijskiego chocolatiera Pierre’a Marcoliniego został otwarty w londyńskim Harrodsie. Harrods, kończąc czteroletnią przebudowę swoich wnętrz, stworzył oferującą wyjątkowe doznania Czekoladową Halę.
Podobne artykuły
Manufaktura Doti oblewa wszystkoSkok na głęboką czekoladę - jak zostać chocolatieremVEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!Maison Pierre Marcolini prezentuje swoją kolekcję czekolady i jest jedynym miejscem serwującym w Harrodsie makaroniki. Specjalnie na otwarcie Marcolini stworzył wyjątkową recepturę: ekskluzywne makaroniki crème brûlée z ganachem z białą czekoladą i wanilią, z karmelowym wnętrzem. Od 21. maja w butiku będzie też dostępna kolekcja letnia, w której tym razem dominują najlepsze europejskie owoce cytrusowe: pomarańcze z Walencji, bergamotki z Kalabrii i cytryny z Nicei.
Wnętrze butiku zostało zaprojektowane przez ten sam zespół, który stoi za przebudową kultowych hal Harrodsa – nagradzane David Collins Studio. Parter został odrestaurowany przy użyciu najlepszych materiałów, ma odzwierciedlać oryginalną edwardiańską architekturę.
Chocolate Hall, której częścią jest Maison Pierre Marcolini, powstała w ramach uczczenia 150 lat czekolady i czekoladziarstwa. Harrods współpracuje z najlepszymi producentami czekolady z całego świata. Klienci domu towarowego będą mogli na żywo podziwiać pokazy mistrzów czekoladziarstwa i spróbować przygotowywanych przez szefów kuchni rozmaitych słodkości. Ogromny wybór luksusowych czekolad i pralin jest również dostępny online, na stronie internetowej Harrodsa.