...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Makaroniki

Przepis podstawowy według Marka Tilling’a - opracowała Joanna Majewska

     
 

Artukuł pochodzi z majowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Przepis na 15 ciasteczek (30 połówek)

 

Składniki

115 g cukru pudru
60 g mielonych lub tartych migdałów
50 g białka kurzego
12 g drobnego cukru
barwnik spożywczy w proszku lub płynie (więcej na temat barwienia ciasta na makaroniki oraz przygotowywania ciasteczek o różnych kolorach i smakach znajdziesz w książce „Squires Kitchen’s guide to making macaroons”)

 

Potrzebne przybory

sitko lub przesiewacz do mąki
miska
mikser lub robot kuchenny
szpatułka do ciasta
papier
ołówek
wykrawaczka kółko
2 płaskie blachy do pieczenia
worek dekoratorski
tylka metalowa kółko (o średnicy 10-13 mm)
papier do pieczenia

 

Sposób przyrządzenia

Do niedużej miski przesiej cukier puder oraz mielone migdały i odstaw na bok. Do drugiej miski wlej białka i ubijaj, aż powstaną fale. Dodawaj porcjami drobny cukier i ubijaj za każdym razem, aż piana będzie gładka i błyszcząca. Za pomocą szpatułki dokładnie i delikatnie wymieszaj ją z cukrem pudrem połączonym z migdałami. Można dodać barwnik spożywczy.

Papier oraz papier do pieczenia przytnij do rozmiaru blach. Na papierze, używając wykrawaczki i ołówka, narysuj kółka, zachowując pomiędzy nimi odstęp 1 cm. Połóż papier do pieczenia na blasze rysunkiem do dołu (powinien prześwitywać przez papier). Ciasto na makaroniki przełóż do worka dekoratorskiego z założoną końcówką i wyciskaj krążki o średnicy kółek narysowanych ołówkiem. Kiedy skończysz, postukaj blachą o stół i odstaw ją na 10 minut.

Piecz przez 15-20 minut w temp. 150˚C. Ostudź, a następnie połącz ciasteczka w pary za pomocą wybranego kremu, masy lub dżemu.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji