...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego - sezon 2012

Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zainaugurowała sezon 2012 styczniowym seminarium. Organizatorem spotkania była firma Eco Trade. Gliwicka firma nie pierwszy raz włączyła się w organizację szkoleń.

Eco Trade, polski producent dodatków technologicznych dla branży piekarniczej i cukierniczej, wspiera działalność MAMZ od początków jej powstania i wielokrotnie organizowała szkolenia dla młodzieży objętej opieką Akademii.

Styczniowe seminarium w Eco Trade podzielone zostało na dwie tury, podczas których 20-osobowa grupa uczniów w towarzystwie swych mistrzów praktycznej nauki zawodu i nauczycieli uczestniczyła w zajęciach poświęconych produkcji deserów i torcików inspirowanych karnawałowymi balami i bankietami. Mistrzem prowadzącym zajęcia był Daniel Waliszewski, który nie pierwszy już raz oczarował uczniów swą osobowością i cukierniczym talentem.
 
Szczególnie interesujące okazały się desery, których receptury są autorstwa Waliszewskiego. Cechują się one zarówno wyszukaną kompozycją smakową, jak i ciekawą formą i metodami dekoracji.

Warto podkreślić fakt, że uczestnikami seminarium byli głównie uczniowie klas pierwszych, stawiający dopiero kroki w swej zawodowej karierze i na co dzień nie mający jeszcze styczności z tak wyrafinowaną sztuką cukierniczą. Wychodząc naprzeciw zainteresowaniom uczestników szkolenia, przeprowadzono również pokaz możliwości, jakie daje praca z czekoladą. Młodzież pod kierunkiem Waliszewskiego wykonywała ażurowe dekoracje, róże z czekolady plastycznej i próbowała swych sił w trudnej sztuce pisania i rysowania czekoladą. Zarówno poziom zaangażowania, jak  i ujawniające się umiejętności uczniów zaskoczyły organizatorów, nauczycieli oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu obserwujących pracę swych podopiecznych. 

Kwalifikacje zawodowe nabyte podczas tych szkoleń z pewnością już wkrótce zaowocują zarówno pasją i zamiłowaniem do zawodu, jak i dalszym rozwojem tych młodych fachowców, któremu z uwagą będziemy się przyglądać... Być może już wkrótce z grona adeptów MAMZ zaczną wyłaniać się młodzi mistrzowie cukierniczego i piekarskiego fachu.

źródło i zdjęcia: Eco Trade

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji