Firma Eurofours jest niekwestionowanym liderem w skali światowej w produkcji małych pieców konwekcyjnych i modułowych oraz wyposażenia do nich, tj. komór fermentacyjnych, stojaków, okapów itp.
Podobne artykuły
Allsupply – EUROPA zjednoczona w różnorodnościSpeed-X – rewolucja w gastronomiiGastronomia świętuje!Piece te przeznaczone są do wypieku produktów zarówno z ciasta świeżego, jak i mrożonego. To właśnie firma Eurofours przed ponad 30 laty wypracowała ideę i wdrożyła produkcję tych urządzeń.
Szczególne miejsce w sprzedaży zajmują piece konwekcyjne, od których zaczęła się historia firmy Eurofours. Obecnie Eurofours zajmuje pierwsze miejsce w ich produkcji we Francji i jest w pierwszej piątce producentów na świecie. Tak wysoką pozycję zawdzięcza m.in.:
• solidnej, wykonanej z inoxu konstrukcji i zastosowaniu zespołów renomowanych producentów europejskich, co powoduje, że piece pracują przez cały okres żywotności (przekraczający 10 lat) praktycznie bezawaryjnie, czego potwierdzeniem jest unikalna 3-letnia gwarancja na części,
• nowoczesnym dotykowym panelom sterowania E-drive, które dają możliwość pełnego programowania funkcji pieca (np. możliwość zapisania do 99 programów, pełny zakres regulacji mocy turbin, programowanie tygodniowe, funkcje zarządzania energią, system kontroli zapachów, system automycia, etc.),
• nowoczesnemu, gwarantującemu każdorazowo dużą ilość mokrej pary, systemowi zaparowania, charakteryzującemu się brakiem bezpośredniego kontaktu wody z grzałkami i poprzez to zabezpieczającemu żywotność grzałek,
• posiadaniu od blisko 20 lat certyfikatu ISO 9001 i co za tym idzie – spełnianiu wymagań takich norm jak: CE, NSF, METus, METcdn, Gost,
• procesowi produkcji, w dużej części zautomatyzowanemu, prowadzonemu z zastosowaniem najnowocześniejszych obrabiarek cyfrowych.
Kontrola jakości
Integralną fazą produkcji jest kontrola jakości, w czasie której sprawdzane jest 38 parametrów każdego pieca. Podlega jej 100% opuszczających fabrykę pieców, a cały proces jest monitorowany i nagrywany. Systematyczna kontrola produkcji i podzespołów prowadzona przez niezależne instytucje potwierdza najwyższy poziom jakości pieców Eurofours i ich dostosowanie do wymagań rynków międzynarodowych.
Urządzenia godne polecenia
Urządzenia te można z pełną odpowiedzialnością polecić piekarniom, cukierniom – w tym również tworzonym przez nie patronackim punktom sprzedaży – zakładom gastronomicznym, hotelom, szpitalom, firmom cateringowym, sieciom stacji paliw, itp.
Doskonale sprawdzają się także w warunkach ograniczonej ilości miejsca, umożliwiając wypiek pełnego asortymentu produkcji.
Minimum powierzchni – maksimum efektu.
Przykładowy zespół wypiekowo-fermentacyjny Eurofours do produkcji piekarniczej i cukierniczej:
1. piec modułowy,
2. piece konwekcyjne,
3. komory fermentacyjne
Piece konwekcyjne i modułowe EUROFOURS – to sukces gwarantowany.
Bliższych informacji o ofercie firmy Eurofours udziela firma Crispan Polska Sp. z o.o.