...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Pro Ascobloc Sp. z o.o., materiał promocyjny

Małe wypiekanie i kawa

Dziś pieczywo możemy kupić nie tylko w piekarni lub cukierni, ale w każdym osiedlowym sklepiku, ka­wiarni, a nawet w bistro i na stacji paliw. Za­letą takiej sytuacji jest to, że w wielu z tych miejsc dostępne jest pieczywo prosto z pie­ca. Na rynku coraz więcej jest sklepów ser­wujących własne wypieki.

Dzięki temu przy okazji robienia zakupów możemy zjeść świe­żą bułkę, ciastko czy pączka prosto z pie­ca lub świeżo przyrządzoną kanapkę. Ponad­to sklepy wprowadzają możliwość wypicia na miejscu świeżo mielonej kawy lub aro­matycznej herbaty. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie dla klientów, którzy często „przy okazji” mogą zaspokoić głód, bez długotrwa­łego oczekiwania na obsługę. Klasyczne ka­wiarnie straciły na znaczeniu na rzecz takich właśnie punktów. Jeśli takie miejsce ma par­king, jest nieźle usytuowane, to sukces mu­rowany. Trzeba jednak pamiętać, że dużo za­leży również od obsługi, dbałości o produkt i estetyki miejsca.

 

Znakomitym urządzeniem nie tylko do pod­grzewania, ale przede wszystkim do wypie­ku, którego nie powstydziłby się piekarz lub cukiernik, jest niewielki piec Gala 35 niemie­ckiej firmy Debag. Wielu właścicieli sklepów boryka się z ograniczoną ilością miejsca. Ten piec nie wymaga dużo przestrzeni, aby go zamontować i zorganizować stanowisko wypieku. Piec oferowany jest opcjonalnie z własną podstawą jezdną, okapem z kon-densatorem pary wodnej, zbiornikiem na wodę oraz sterowaniem komputero­wym, obok najprostszego wariantu ze sterowaniem manualnym. Jego wymia­ry to: szerokość 600 mm, głębokość 749 mm (łącznie z okapem i uchwytem drzwi) oraz wysokość 522 mm (z pod­stawą 1772 mm); zasilanie 3,2 kW/230V
– gniazdo, woda (alternatywnie wbudo­wany zbiornik na wodę w piecu). Gala 35 wyposażony jest w trzy blachy per­forowane 350 mm x 440 mm. Gala 35 w wersji ze sterowaniem kom­puterowym Pro to wygodny piec o wie­lu możliwościach. W pamięci można zapisać 99 programów wypiekowych. Dotyczą one przygotowania takich pro­duktów jak pieczywo zamrożone (bu­łeczki, bagietki, paluchy, minipizzer­ki, croissanty, drożdżówki, paszteciki, ciastka i ciasteczka). Wypiekać można też produkty z „żywego ciasta”, z od­roczonej fermentacji. Mimo niewiel­kich gabarytów to w pełni profesjonal­ny piec.



Wzrost obrotów
Możemy śmiało powiedzieć, że taka innowacja podnosi atrakcyjność i pre­stiż obiektu. Trzy blachy piekarnicze (350 mm x 440 mm) zmieszczą jednora­zowo ok. 36 rożków typu croissant. Biorąc pod uwagę, że wypiek trwa ok. 17 minut, uzyskujemy bardzo dużą wydajność. Pro­dukty rozmrażane z tzw. półzapieku wy­magają o połowę krótszego czasu, więc wydajność wzrasta dwukrotnie.


Eksploatacja urządzenia
Debag to firma z ponad 100-letnią historią i z równie długim doświadczeniem. Piece konstruowane są z myślą o prostej i łatwej obsłudze, ale jednocześnie z eleganckim wzornictwem i nowoczesnymi rozwiąza­niami, które umożliwiają precyzyjne prowadzenie wypieku. Zdajemy sobie sprawę, że dobra jakość wykonania to nie wszystko. Ważna jest także opie­ka „after sale”. Posiadamy doskonale przygotowaną sieć serwisową działa­jącą w całym kraju oraz centrum ser­wisowe w Sycowie. Prowadzimy serwis oraz przeglądy dla najbardziej wy­magających partnerów handlowych w kraju.

Jarosław Słota z Pro Ascobloc, wyłącznego dystrybutora pieców i urządzeń piekarniczych niemieckiej firmy Debag Deutsche Backofenbau GmbH

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji