czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Malinowa Delicja 0

dodano ,Sempre2, materiał promocyjny

autor: Sempre / Pernigotti

Receptura na blachę 20x30 lub 2 torciki o średnicy 18cm

Blaty

  • Marcepan Lubeca – 0,050kg
  • Masło 82% – 0,050kg
  • Jaja – 5 szt. (0,300kg)
  • cukier – 0,050kg
  • Mąka „450” - 0,100kg
  • Mączka kukurydziana 0,025kg
  • Proszek do pieczenia – 0,015kg

Opis produkcyjny
Rozpuścić masło, na wolnych obrotach wymieszać z marcepanem. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Na wolnych obrotach ok 1 min. połączyć obie masy, ręcznie dodać mąkę, mączkę kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Wypiekać w 180oC – 30min.


Ganasz

  • Śmietanka 36% - 0,375kg
  • czekolada mleczna (763 Lubeca) – 0,500kg
  • Frollino Variegato (Pernigotti) – 0,150kg
  • Żelatyna w listkach – 0,010kg

Opis produkcyjny
Śmietankę zagotować wlać do czekolady i wymieszać do jednolitej konsystencji.
Dodać Frollino Variegato i namoczoną żelatynę.
Wymieszać wszystko dokładnie i pozostawić do stężenia ( można schładzać).

Mus Malinowy

  • Śmietanka 36% - 0,650kg
  • Pasta Malina (Pernigotti) – 0,050kg
  • Cukier puder – 0,050kg
  • Żelatyna w listkach 0,012kg

Opis produkcyjny
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na 3. pastę i namoczoną żelatynę połączyć na ciepło,  dodać 0,150 kg ubitej wcześniej śmietany(zahartować) i dodać resztę śmietanki, wymieszać.

Glazura

  • Belnap (Dawn) – 0.300kg
  • Woda – 0,180kg
  • Decorgel Malina (Dawn) – 0.500kg

Opis produkcyjny
Zagotować wodę z Belnapem i połączyć z Decorgelem malinowym.




Opis
Blat jak widać wykonany jest wysokojakościowych komponentów naturalnych, takich jak marcepan, masło, jajka.

Ganasz jest to połączenie zagotowanej śmietanki z dodatkiem czekolady i ewentualnych dodatków smakowych w przypadku Malinowej Delicji zastosowano Frollino Variegato (smak czekolady z ciasteczkami maślanymi), polecamy również inne smaki Past Pernigotti do lodów i cukiernictwa.

Mus malinowy jest na bazie śmietanki, cukru i odrobiny pasty owocowej. Tu można w zależności od pomysłu zastosować inne smaki Past Pernigotti takie jak: ananas, brzoskwinia, egzotyczna marakuja i mango, kiwi, truskawka, jagoda, czarna porzeczka lub inne smaki.

W przypadku glazury również obowiązują dowolne smaki. Można użyć żelu neutralnego z dodatkiem past smakowych (wymienionych wyżej)       

Kompozycje smakowe zależą od naszej wyobraźni. Innymi inspiracjami mogą być np. połączenia smaku czarnej porzeczki z bananem, orzechów z kwaśną marakują lub wysublimowany smak kawowy z nutą maliny lub innymi owocami. Podane propozycje są przeznaczone dla cukierni, kawiarni i restauracji.




Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe