Dawn Carrot Cake-Mix to mieszanka przygotowana według oryginalnej amerykańskiej receptury. Ułatwi przyrządzenie pysznego ciasta marchewkowego o bogatym, zrównoważonym smaku. Dodatek świeżo startej marchewki pozwoli przedłużyć świeżość i wilgotność naszego produktu.
Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży
Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl |
Ciasto marchewkowe
2000 g Dawn Carrot Cake-Mix
860 g wody
90 g oleju
500 g tartej marchewki
180 g orzechów włoskich
250 g okruchów ciasta
Dawn Carrot Cake-Mix wymieszać dokładnie z wodą i olejem. Przez minutę mieszać na wolnych obrotach, a następnie przez 3 minuty na średnich obrotach, aż ciasto zgęstnieje. Ostrożnie dodać startą marchew i orzechy. Wyłożyć na blachę, posypać równomiernie okruchami ciasta. Piec w temperaturze 190°C przez 30-35 minut. Po schłodzeniu ciasto obrócić.
Krem maślany
130 g SUCREA® YogurtFill
370 g wody
35 g cukru pudru
350 g masła
Ubijać YogurtFill, cukier puder i wodę przez 2 minuty i odstawić na chwilę. Dodać masło i ponownie ubijać. Rozsmarować krem na schłodzonym spodzie ciasta i nadać charakter powierzchni skrobką (grzebieniem). Udekorować pastą z marchwi i migdałów.