...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mariusz Górecki kolejną dumą polskiego cukiernictwa

Do 1. miejsca i finału w Nowym Jorku zabrakło mu zaledwie 15 punktów! Uplasował się na miejscu drugim, czym utwierdził wszystkich w przekonaniu, że czekolada to mocna strona polskich cukierników.

C3 to prestiżowy konkurs organizowany przez Valrhona. Paryski półfinał, w którym reprezentował nas Mariusz Górecki, młody cukiernik z Poznania, był kolejnym etapem po zakwalifikowaniu jego receptury przez jury konkursu. To już samo w sobie stanowiło wyróżnienie, zważając że nadesłanych było aż 200 zgłoszeń. A także ze względu na to, iż reprezentant był najmłodszym zawodnikiem (24 lata). 1 marca do 5 i pół godzinnej rywalizacji stanęło 5 rywali z:Polski, Belgii, Austrii, Irlandii, a także Wielka Brytania. Ich zadaniem było przygotowanie praliny i deseru.

 

 


Na smak praliny Mariusza Góreckiego składał się żel z czerwonej porzeczki, ganache z Manjari, czekoladowa kruszonka na mące kasztanowej oraz korpus à Manjari.

Bogaty deser tworzyły: galaretka z malin, galaretka z wina czerwonego wytrawnego, puder z liofilizowanych buraków (do posypania), sorbet z czarnej morwy, gąbka buraczana na infuzji z anyżu, kory cynamonowej i liści kafiru (limonki), pianka z szampana, sable z mąki z orzecha laskowego, mus czekoladowy Manjari 64% na bazie kremu angielskiego. W musie znalazły się: krem chantilly, glacage na Manjari 64%, glacage czerwony na białej czekoladzie Opales 33%. Dekorację tworzyły: dysk z Manjari, laska wanilii z czekolady, a także dodatki w postaci złota jadalnego, pieprzu czerwonego oraz mikrobotwinki.

 


Choć tak bogatym smakiem i wyszukanymi dodatkami nie udało się sięgnąć finału, który odbędzie się pod koniec roku w Brooklinie, Mariusz Górecki stał się naszą narodową dumą zdobywając miejsce 2. Jurorzy zachwycili się deserem młodego zawodnika. A także uhonorwali go specjalnym wyróżnieniem za organizację pracy. Taki sukces z pewnością to efekt ciężkiej pracy cukiernika, pomocy doświadczonych trenerów - Michała Doroszkiewicz oraz Pawła Mieszały,   a także sponosra - firmy Debic. Gratulujemy!

 

 

Więcej informacji: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji