...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mariusz Górecki w półfinale Chocolate Chef Competition C3!

Przed nami kolejna przełomowa chwila w historii polskiego cukiernictwa! Mariusz Górecki, zastępca szefa cukierni w Cukierni Pawlova, dostał się do półfinału prestiżowego konkursu Valrhona – Chocolate Chef Competition C3. Jako pierwszy Polak! Nasze gratulacje!!!

Zgłoszenie na konkurs (tj. recepturę na deser na talerzu i nadziewane praliny na bazie czekolady Valrhona wraz ze zdjęciami) Mariusz Górecki wysłał pod koniec października. Ogłoszenie wyników miało być pod koniec listopada, tymczasem odpowiedź przyszła 7 grudnia, w najmniej oczekiwanym momencie. W rozmowie z naszą redakcją Mariusz Górecki przyznał, że informację o przejściu do półfinału Chocolate Chef Competition C3 znalazł późnym wieczorem w swojej skrzynce mailowej. Nie krył zadowolenia. – Dostało się nowe wyzwanie na nadchodzący rok – powiedział ze śmiechem młody cukiernik, a zarazem pierwszy Polak w konkursie Valrhony.

Na razie czeka na kolejny mail ze wskazówkami, kiedy i gdzie odbędą się półfinały C3, które zadecydują, czy przejdzie do finału w Stanach Zjednoczonych w październiku 2018 r. Choć to dopiero półfinał, wychowanek takich mistrzów cukiernictwa, jak Paweł Mieszała i Michał Doroszkiewicz, liczy na finał.

fot. Archiwum Mariusza Góreckiego

Mariuszowi nie brakuje ani ambicji, ani talentu! W 2012 r. po raz pierwszy wystartował w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet w Warszawie, reprezentując ZSZ nr 2 we Wrześni. Krótko po tym zwycięstwie spróbował sił w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w San Paulo, a rok później, w 2013 r., w eliminacjach do World Chocolate Masters. W 2016 r., wspólnie z Jurij Gorobczyszynem, zdobył 2. miejsce w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry 2016. Spotkać go można również na łamach "Mistrza Branży", gdzie dzieli się swoimi recepturami.

Jak dla nas, jest jednym z najbardziej obiecujących polskich cukierników młodego pokolenia o dużym potencjale, ale też bardzo wytrwałym zawodnikiem. Tak trzymać, Mariusz!

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji