...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Master Baker wraca!

Po pandemicznej przerwie wraca unikalne wydarzenie dla profesjonalistów i pasjonatów branży piekarskiej. Eliminacje do konkursu ruszają już w sierpniu.

Po fenomenalnej I. edycji konkursu, w której zwyciężyli Matylda Kustra (kategoria amatorzy) oraz Krzysztof Bryjka (kategoria zawodowcy), Master Baker wraca po rocznej przerwie. Eliminacje ruszają już w sierpniu. Od 5.08.-17.09.2021 będzie można nadsyłać zgłoszenie formą elektroniczną - zdjęcie oraz opis konkursowego pieczywa. Jury wyłoni 3 uczestników z każdej z czterech kategorii:

  • Zawodowy (mistrz, czeladnik, ale także osoby bez wykształcenia piekarskiego ale prowadzące własną piekarnię lub zatrudnione jako piekarz lub pomocnik)

  • Koła Gospodyń Wiejskich (oddelegowani reprezentanci KGW)

  • Uczeń ze szkoły o profilu spożywczym (uczniowie szkół gastronomicznych)

  • Amator (do tej kategorii zaproszeni są wszyscy pasjonaci domowego wypieku chleba nie kwalifikujący się do w/w kategorii)

Finał konkursu odbędzie się w dniach 4-6 października 2021 podczas targów Polagra – Foodtech w Poznaniu.

Pula nagród wynosi 30.000 złotych, w tym nagordy pieniężne oraz sprzęt AGD. 

 

 

Celem organizowania tego typu przedsięwzięć jest zahamowanie dramatycznego spadku spożycia pieczywa w Polsce oraz wpływ na zmianę nawyków odżywiania Polaków przez zwiększenie ich świadomości w zakresie wyboru pieczywa. Lekarze i dietetycy oczekują, że konsumenci zaprzestaną wybierać pieczywo wg kryteriów najniższej ceny, tj. najczęściej z ciasta mrożonego, zawierające rozmaite polepszacze, stabilizatory, konserwanty, a zaczną wedle wartości odżywczych oraz prozdrowotnych - czyli pieczywo z mniejszym lub większym udziałem mąki pełnoziarnistej, aby zapewnić rekomendowane minimalne dzienne spożycie otrąb, zawierające pełnowartościowe zarodki występujące tylko w mąkach świeżo mielonych.

Ponadto, jak deklaruje organizator, Master Baker w jakiejś mierze przyczyni się do zmiany myślenia także o samym zawodzie peikarza, by przestał on być zawodem deficytowym, a na powrót był szanowanym społecznie.

Oficjalnie nazwa tegorocznej edycji to "Ogólnopolski konkurs dla piekarzy Master Baker 2020" a nie 2021, ponieważ Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych już w 2020 przyznał środki na realizację jednak z powodu pandemii ostatecznie nie mógł się odbyć.

Organizator: Stowarzyszenie Polska Ekologia

Wykonawca: Międzynarodowe Targi Poznańskie

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji