...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPJP2, materiał promocyjny

Mazurek wielkanocny

autorzy: Katarzyna Koczkodaj z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim

Składniki:
35 dkg mąki pszennej
10 dkg cukru pudru
20 dkg masła
1 łyżka gęstej śmietany
2 żółtka
masa kajmakowa krówkowa dekoracje

Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka utarte z cukrem pudrem i śmietanę. Zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez około l godzinę. Wyjąć ciasto z lodówki, (ok. 1/3 część pozostawić do dekoracji) rozwałkować równomiernie, Wyłożyć na natłuszczoną blaszkę, z odłożonego ciasta formujemy małe kuleczki, którymi zdobimy brzegi ciasta, ciasto nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok. 15 - 20 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Wystudzone ciasto smarujemy masą krówkowa i dowolnie dekorujemy.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji