dodano , Redakcja PS

Mazury HoReCa 2017 – również dla piekarstwa i cukiernictwa!

25-26 kwietnia 2017 r. w nowoczesnym centrum targowo-konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się druga edycja targów Mazury HoReCa.

Pierwsza edycja, która miała miejsce w maju 2016 r. i była połączona z Festiwalem Smaków, cieszyła się sporym za­interesowaniem wystawców i odwiedzających, gromadząc pra­wie 120 firm z branży i 50 profesjonalnych kupujących (Hosted Buyers). Organizatorzy, wychodząc naprzeciw opiniom i oczeki­waniom wystawców i odwiedzających, postanowili w 2017 r. roz­dzielić te dwie imprezy. Festiwal Smaków skierowany do klienta indywidualnego i wydarzenie biznesowe Mazury HoReCa 2017 odbędą się zatem niezależnie.

 

Targi branżowe Mazury HoReCa realizowane są w formule B2B opartej na spotkaniach biznesowych wystawców i potencjalnych kontrahentów (Hosted Buyers). Ta forma dobrze sprawdziła się podczas pierwszej edycji wydarzenia, będzie zatem kontynuowana. Targi są skierowane do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, firm produkujących sprzęt gastronomiczny, wyposażenie hoteli, meble hotelowe, świadczących usługi marketingowe dla hotelar­stwa i gastronomii, oferujących oprogramowania i inteligentne technologie, dla dostawców żywności, napojów, alkoholi w ka­nałach HoReCa etc.

 

Nowością w 2017 r. będzie poszerzenie hotelarsko-gastronomicznej tematyki targów Mazury HoReCa o branżę piekarską i cukierni­czą. Tę inicjatywę będą wspierać dwie ważne dla piekarstwa i cu­kiernictwa w Polsce organizacje: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej oraz Stowarzyszenie Cukier­ników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęła Fundacja Klubu Szefów Kuchni.
Mazury HoReCa 2017 to także konkursy kulinarne, które zyskały uznanie podczas pierwszej edycji m.in. Zielona Budka Master Chal­lenge. Wezmą w nich udział zarówno profesjonaliści, jak i ucznio­wie szkół gastronomicznych.
Serdecznie zapraszamy do udziału w targach! Więcej informacji na stronie internetowej www.mazuryhoreca.pl.

Kontakt:
Nela Strucińska, menedżer projektu
tel. +48 601 610 377
Nela.Strucinska@expomazury.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

Bardziej pastry czy tylko chef? Maciej Rosiński opowiada, dlaczego warto połączyć kuchnię i cukiernię w jeden warsztat doskonałego smaku. Ponadto - dużo o chlebie, również tym sprzedawanym online, bio i takim, który tworzy jedyny w Polsce piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu! Zobaczcie, co czeka na Was w nowym wydaniu!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji