25-26 kwietnia 2017 r. w nowoczesnym centrum targowo-konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się druga edycja targów Mazury HoReCa.
Podobne artykuły
IBA powraca!Najnowocześniejsze rozwiązania dla "słodkiego" biznesuTruskawka w czekoladzie - relacja ze spotkania prasowegoPierwsza edycja, która miała miejsce w maju 2016 r. i była połączona z Festiwalem Smaków, cieszyła się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, gromadząc prawie 120 firm z branży i 50 profesjonalnych kupujących (Hosted Buyers). Organizatorzy, wychodząc naprzeciw opiniom i oczekiwaniom wystawców i odwiedzających, postanowili w 2017 r. rozdzielić te dwie imprezy. Festiwal Smaków skierowany do klienta indywidualnego i wydarzenie biznesowe Mazury HoReCa 2017 odbędą się zatem niezależnie.
Targi branżowe Mazury HoReCa realizowane są w formule B2B opartej na spotkaniach biznesowych wystawców i potencjalnych kontrahentów (Hosted Buyers). Ta forma dobrze sprawdziła się podczas pierwszej edycji wydarzenia, będzie zatem kontynuowana. Targi są skierowane do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, firm produkujących sprzęt gastronomiczny, wyposażenie hoteli, meble hotelowe, świadczących usługi marketingowe dla hotelarstwa i gastronomii, oferujących oprogramowania i inteligentne technologie, dla dostawców żywności, napojów, alkoholi w kanałach HoReCa etc.
Nowością w 2017 r. będzie poszerzenie hotelarsko-gastronomicznej tematyki targów Mazury HoReCa o branżę piekarską i cukierniczą. Tę inicjatywę będą wspierać dwie ważne dla piekarstwa i cukiernictwa w Polsce organizacje: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej oraz Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęła Fundacja Klubu Szefów Kuchni.
Mazury HoReCa 2017 to także konkursy kulinarne, które zyskały uznanie podczas pierwszej edycji m.in. Zielona Budka Master Challenge. Wezmą w nich udział zarówno profesjonaliści, jak i uczniowie szkół gastronomicznych.
Serdecznie zapraszamy do udziału w targach! Więcej informacji na stronie internetowej www.mazuryhoreca.pl.
Kontakt:
Nela Strucińska, menedżer projektu
tel. +48 601 610 377
Nela.Strucinska@expomazury.pl