Sieć cukierni DESEO Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona w prestiżowym międzynarodowym konkursie International Chocolate Awards. Tworzone przez nich czekolady bean to bar zdobyły 4 medale: złoty, dwa srebrne i brązowy.
W tegorocznej, 10. edycji konkursu International Chocolate Awards 20221-2022 nagradzano czekoladowe tabliczki z całego świata. Czekolady były oceniane przez jury zdalnie wiosną tego roku. Skupiano się na małych producentach rzemieślniczych czekolad bean to bar najwyższej jakości, wśród nich byli reprezentaci Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki.
Czekolady produkowane przez DESEO nagrodzone w konkursie to:
-
Pistachio crunchy (złoto w kategorii białych czekolad z dodatkami)
-
Dominican Republic Zorzal 52% (srebro w kategorii mlecznych czekolad)
-
Nicaragua Kubaly 70% with Nibs (srebro w kategorii ciemnych czekolad z dodatkami)
-
Darkmilk 52% with caramelized pecan nuts (brąz w kategorii mlecznych czekolad z dodatkami)
Gratulujemy!