...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Międzynarodowe spotkania Ambasadorów Chleba

Na początku lipca br. we francuskim departamencie – Wandea odbyły się spotkania stowarzyszenia „Ambasadorzy Chleba”, które ma na celu integrację środowiska piekarzy, przekazywanie sobie wiedzy, śledzenie nowości piekarniczych i wprowadzenie w życie.

W ciągu kilku dni spotkań omawiano m.in. jak przygotować recepturę tzw. brioche de voyage, czyli brioszki podróżniczej, która może być zdatna do spożycia aż 28 dni. Ambasadorzy opracowali nowy przepis na ten wypiek, modyfikując ilość masła, soli i jajek oraz dodając zakwas do panettone. Właśnie taka receptura ma zapewnić większą długość trwałość ciasta. Stowarzyszenie rozmawiało również o swojej przyszłości np. prawach i obowiązkach członków. Liczą na to, że ich działalność będzie coraz bardziej widoczna na arenie międzynarodowej. Niezmienna pozostaje idea stowarzyszenia: propagować wypiek i spożycie chleba rzemieślniczego jako najbardziej wartościowego produktu piekarniczego. 

źródło oraz zdjęcie: KLIK! 

 

 

K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

Czym różni się pinsa od pizzy? I dlaczego warto wprowadzić do piekarni al taglio, zamiast neapolitany? Jak zaplatać chałkę? I znacznie więcej w numerze...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji