...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży i zdrowe rewolucje na Polagrze Tech!

Zobacz, jak szybko i niedrogo wzbogacić ofertę piekarni i cukierni o zdrowe przekąski oraz pożywne soki. Sprawdź, jak maksymalnie wykorzystać cenne surowce i zminimalizować odpady. Przekonaj się, dlaczego warto postawić na ekologiczne opakowania i jak zyskać na transporcie niskoemisyjnym! Gdzie? Na stoisku nr 139, pawilon 5.

Zdrowe rewolucje – tym hasłem manifestujemy bliską nam, prostą i spójną wizję rzemiosła przyszłości. W nim zawiera się idea produkcji żywności opartej na wysokiej jakości naturalnych surowcach, ich odpowiednim zagospodarowaniu. Dochodzi do tego potrzeba redukowania wszechobecnego plastiku na rzecz przyjaznych dla środowiska i naszego zdrowia opakowań na żywność, jak woreczki lniane czy słoiki. W tym również mieści się przekonanie, że żywność można i trzeba dystrybuować bez zanieczyszczania środowiska. Zdrowe rewolucje zacznij już teraz i zacznij je z Mistrzem Branży :)

Zdrowe miksowanie i niemarnowanie żywności

Zaczynamy od niedzieli na pełnych obrotach, choć pyszne soki będziemy wyciskać obowiązkowo w wyciskarkach wolnoobrotowych, by nie stracić nic z wartości warzyw i owoców. Obok wyciskarki pojawią się także wytłaczarka i blender. Przy użyciu profesjonalnego tria pokażemy, jak rzemieślnicze piekarnie, cukiernie i lodziarnie mogą o(d)żywić swoją ofertę, a przy okazji produkować bez odpadów.

Każdego dnia na stoisku Mistrza Branży będziemy przygotowywać pyszne soki, wytłaczać olej, a z wytłoków i pulpy tworzyć zdrowe przekąski

Z owoców, warzyw i ziół przygotujemy smaczne soki, które mogą służyć jako naturalne barwniki; zmiksujemy warzywa na modne smoothies, z nasion wyciśniemy najcenniejsze oleje, a powstałe produkty uboczne (jak pulpy i wytłoki) zagospodarujemy jako surowiec do wypieku zdrowych przekąsek na słodko i wytrawnie. Pomoże nam w tym ekspert Zbigniew Bańkowski, który codziennie będzie prezentował szerokie możliwości wyciskarki, wytłaczarki i blendera w piekarni, cukierni i lodziarni. Zapraszamy również na warsztaty przygotowywania chałwy tureckiej i ukraińskiej. W niedzielę wtórować mu będzie Żaneta Geltz, promotorka zdrowego i zrównoważonego stylu życia, założycielka stowarzyszenia Happy Evolution Global Assiociation – zgodnie z hasłem „Kocham jeść, ale nie chcę tyć!” zachęci producentów do tworzenia słodyczy, które nie tuczą, i podzieli się własnymi przepisami na wykorzystanie pulp i świeżo wyciskanych olejów, w wersji ekologicznej.

 



WYGRAJ BLENDER Z MISTRZEM BRANŻY – konkurs dla piekarni, cukierni i lodziarni

Każdego dnia na stoisku Mistrza Branży będzie można wziąć udział w konkursie – nagrodą główną jest profesjonalny blender (moc 1500 W, liczba obrotów do 30 tys.) – amerykańska jakość, japońskie ostrza, polska produkcja! Sprawdź zasady konkursu --> KLIK
 



NIE dla plastików, TAK dla ekologii

W tym roku mocno będziemy promować myślenie o środowisku! Nie chodzi o segregację śmieci, ale przede wszystkim o ich redukowanie. Stąd pomysł, by powiedzieć STOP foliowym woreczkom w miejscu sprzedaży i edukować konsumentów, że lepszym opakowaniem dla naszych wyrobów są lniane woreczki, a nawet słoiczki.

Dla prenumeratorów Mistrza Braży czeka 15 lnianych woreczków na chleb, ręcznie robionych przez śląską firmę HEPI

Jako partner Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności pokażemy potencjał najnowszych rozwiązań z zakresu transportu niskoemisyjnego. Opowiemy, ile można zyskać na myśleniu prośrodowiskowym i działaniach na rzecz czystego transportu, a także ile trzeba zainwestować.

Jak zyskać na transporcie niskoemisyjnym? Zapraszamy na spotkania z ekspertem Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności

Zdrowe rewolucje w cukierni, piekarni, lodziarni już trwają! Warto dostrzec w nich przewagę konkurencyjną i zacząć je razem z Mistrzem Branży. Zapraszamy!

HARMONOGRAM ZDROWYCH REWOLUCJI MISTRZA BRANŻY, pawilon 5, stoisko nr 139
od godz. 10.00-16.00

NIEDZIELA-CZWARTEK

Jak o(d)żywić ofertę w piekarni, cukierni i lodziarni oraz produkować bez „odpadów” z Mistrzem Branży. Szerokie zastosowanie wyciskarki wolnoobrotowej, wytłaczarki i blendera – pokazy technologiczne i degustacje. Prowadzący: Zbigniew Bańkowski

NIEDZIELA

Kocham jeść, ale nie chcę tyć! Jak nie najeść się nadwagi, czyli produkcja słodkości okiem konsumenta z Mistrzem Branży. Degustacja zdrowych przekąsek na bazie pulpy i świeżo wyciskanych olejów. Prowadząca: Żaneta Geltz, założycielka Happy Evolution Global Association

NIEDZIELA, PONIEDZIAŁEK

Kieruj się troską o środowisko i oszczędzaj z Mistrzem Branży! Najnowsze rozwiązania z zakresu transportu niskoemisyjnego – spotkanie z ekspertem Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności. Zapraszamy na jazdę próbną hulajnogą elektryczną

NIEDZIELA-ŚRODA: Wygraj blender z Mistrzem Branży! Konkurs dla piekarni, cukierni i lodziarni

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji