...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży poleca nie tylko na Święta

Dlaczego warto mieć najnowszy poradnik o znakowaniu "Opracowywanie etykiet..."? Czym wyróżnili się finaliści 4. Eliminacji Krajowych do Pucharu L. Lesaffre’a? Jak oderwać piernik od świąt Bożego Narodzenia? Ile czasu zajmuje dekorowanie pierników Jarmili Buczyńskiej? I jak odpocząć na Święta? Odpowiedzi szukaj w Mistrzu Branży.

W tym wydaniu rozmawiamy z samymi Paniami. Naszym pierwszym gościem jest Wioletta Bogusz-Kaliś, którą nasi Czytelnicy doskonale znają z cyklu artykułów i szkoleń o znakowaniu. Powód rozmowy? Nasza autorka opracowała praktyczny poradnik z zakresu znakowania środków spożywczych dla branży piekarsko-cukierniczej. Co składa się na zakres tematyczny i co najważniejsze, jak został przedstawiony? Czy aby nie za późno na taką publikację (nowe zasady znakowania będę obowiązywać od 13 grudnia 2014 r.)? Zapytaliśmy również, dlaczego warto znakować żywność zarówno opakowaną, jak i nieopakowaną.

Spotykaliśmy się również z Jarmilą Buczyńską – mistrzynią pięknych koronkowych haftów, która zamiast kordonka i szydełka używa lukru i kornetu. W ten sposób „wyhaftowała” tysiące pierników. Na jej szkolenia w Akademii tortownia.pl przyjeżdżają cukiernicy z Polski i z zagranicy, żeby uczyć się dekorowania pierników w tak perfekcyjny i wysublimowany sposób. W rozmowie z Jackiem Balińskim Pani Jarmila zdradza kulisy powstawania haftowanych dekoracji oraz przepis na idealne piernikowe ciasto. Przekonuje również, że pierniczki to ciasteczka dobre na każdą okazję, nie tylko na Boże Narodzenie.

Jakie okazje są dobre dla pierników, sprawdzał Karol Przybylak. Przepytał czołowe piernikarnie w Polsce, czy ten pomysł na biznes może być całoroczny. O tym, jak radzą sobie manufaktury, z kim współpracują i jakie cuda robią z pierników, warto przeczytać w artykule Jak oderwać piernik od świąt Bożego Narodzenia.

Zapachniało piernikami, zapachniało świętami, będzie można odpocząć! Ale odpoczywać też trzeba umieć. – Można pracować z pasją i pełnym zaangażowaniem, jednocześnie dbając o czas wolny. Zapewnienie sobie odpoczynku wręcz poprawia jakość pracy – przekonuje w najnowszym felietonie Agnieszka Klimczak. Właścicielka tortownia.pl zaleca m.in. ruch i dobrą lekturę, a my polecamy najnowsze wydanie „Mistrza Branży”. Naprawdę warto!

W tym wydaniu m.in.

- Michała Starowicz, Szymon Wiejak i Przemysław Szwarc pod koniec października w Wołczynie zwyciężyli krajowe eliminacje do międzynarodowego konkursu o Puchar L. Lesaffre’a. W sierpniu 2015 r. pojadą do Włoch pokazać polskie piekarstwo z jak najlepszej strony. Do naszych Orłów wrócimy jeszcze w kolejnym wydaniu, a w tym zapraszamy do relacji, w której  juror Wiesław Kucia (parokrotny zawodnik konkursu L. Lesaffre Cup) opowiedział nam, czym wyróżnili się trzej panowie na tle konkurencji i jakie są ich silne strony.

- Aurora Czekoladowa w swoim poszukiwaniu ludzi, smaków i smaczków trafiła na Smakołyki egzotyki, czyli słodycze po japońsku. W rozmowie z entuzjastką japońskiej kultury i badaczką historii jedzenia, dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek dowiedziała się, co można zrobić innego z zieloną herbatą niż zaparzyć ją w filiżance, czy sos sojowy można łączyć z bitą śmietaną, czy Japończycy jedzą czekoladę? I dlaczego należy iść do buddyjskiej świątyni z pustym brzuchem?

- Czy wiesz, że obecnie ponad 90% Polaków cierpi na niedobory witaminy D? Przekonaj się, jak skutecznie wzbogacać chleb w witaminę D i co mają z tym wspólnego drożdże?

- W marketingu nie ma cudów, twierdzi Michał Rusek i podpowiada, jak kontrolować i zarządzać szałem świątecznych zakupów tak, aby zmierzał we właściwym kierunku.


- Zainspiruj się na święta! Tylko u nas bogaty przegląd 35 receptur Mistrzów i Uczniów, które biorą udział w świątecznym Plebiscycie. Przypominamy, że wszystkie receptury walczą o głosy Czytelników i Internautów w naszym portalu. Nie czekaj, zagłosuj już teraz!

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
O znakowaniu – konkretnie i na temat – rozmowa z Wiolettą Bogusz-Kaliś, autorką najnowszego poradnika „Opracowywanie etykiet…”
Cisza, spokój i pierniki – rozmowa z Jarmilą Buczyńską, mistrzynią dekorowania pierników lukrem, nauczycielką Akademii tortownia.pl
Smakołyki egzotyki. Słodycze „po japońsku” – rozmowa z dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek

Efektywne zarządzanie
Warto czasem odpocząć

Edukacja
Zadowolony klient – tajniki właściwej komunikacji
Kampania warta świeczki
„Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa” w liczbach – podsumowanie kampanii Jarosława Gajdy

Kulisy produkcji
Technologia ACTIVE WATER
Cukier na celowniku, cz. II – „Nowe” gatunki suchych cukrów
Jeszcze więcej witaminy D w drożdżach i chlebie
Miód nie tylko od święta
Suszone owoce pod lupą
Lauretta – nowoczesne nadzienia termostabilne
Urządzenia techniki chłodniczej
Automatyczna linia firmy Subal do produkcji chleba

Receptury Świąteczne – Plebiscyt, s. 59-82

Sprzedaż i ekspozycja
Kusząca propozycja, czyli niekontrolowany szał zakupów
Jak „oderwać” piernik od świąt Bożego Narodzenia
Czym żywi się świat, cz. V – W klimacie Bożego Narodzenia
Osobliwości Bożego Narodzenia u naszych sąsiadów

Flash News
Koncepty na jesień-zimę
Starowicz, Wiejak i Szwarc – nasza reprezentacja w finale międzynarodowego konkursu o Puchar L. Lesaffre'a
All you need is chocolate – relacja z Chocolate Show w Londynie
Eco Bio Organic w Centrum uwagi
Weekend Świętomarciński w Rogalowym Muzeum Poznania
Konkurs Domek z Piernika
Coraz więcej firm w konkursie Twoja Ulubiona Piekarnia
Prosto z rynku – nowości rynkowe

ZAPRASZAMY DO LEKTURY

Zobacz na ISSUU katalog reklamowy listopad 2014 lub ściągnij PDF

 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj
Mistrz Branży luty 2014  tutaj
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę magazynu "Mistrz Branży"

nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty:

- roczna 149 zł brutto

więcej informacji o prenumeracie



Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji