...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zespół Szkół Ekon-Gastron. w Żywcu, materiał promocyjny

Moczka

autor: Aleksandra Greń, Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 3przy Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu
opiekun: mgr Aleksandra Katana-Pietraszko

RECEPTURA

Składniki
Pierniczki lukrowane -100 g
Migdały całe -10 g
Śliwka suszona -10 g
Orzechy laskowe – 15 g
Orzechy włoskie – 10 g
Kakao – 10 g
Miód – 50 g
Mleko – 250 ml
Śmietana 30% - 250 ml
Bakalie do dekoracji: rodzynki, migdały, orzechy

Przygotowanie
Pierniczki, migdały, orzechy i śliwki suszone miksujemy. Następnie zalewamy śmietaną i mlekiem, gotujemy wszystko razem na małym ogniu przez około 10 minut. Dodajemy kakao i miód, wszystko razem mieszamy. Na koniec przecedzamy wszystko przez gęste sitko, przekładamy na talerze i dekorujemy bakaliami.

Smacznego!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji