...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Morelowe ciasto z tymiankiem

autorka: Kinga Paruzel, www.kingaparuzel.pl

RECEPTURA

Składniki na mus morelowy
25 g masła
200 g moreli świeżych
60 g cukru
szczypta cynamonu

Przygotowanie moreli
Na patelni o grubym dnie rozpuścić masło. Dodać pokrojone na połówki morele  ( wcześniej usunąć pestki). Smażyć ok. 10 minut na średnim ogniu. Dodać cukier i szczyptę cynamonu. Smażyć kolejne 5 minut – do momentu, aż cukier się rozpuści. Wystudzić.

 

Składniki na ciasto
100 g jogurtu naturalnego (o temperaturze pokojowej)
150 g cukru
180 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
skórka starta z 1 cytryny
50 g masła
szczypta soli
świeży tymianek

Przygotowanie ciasta
Piekarnik rozgrzać do 180 oC. Formę o wymiarach 10 cm x 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ucierać z cukrem i skórką z cytryny (ok. 8 min.). Dodać jogurt, rozpuszczone masło oraz przesiane przez sito mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać sól i dobrze wymieszać. Na dnie formy ułożyć morele, następnie wylać na nie przygotowane ciasto.
Piec 50 minut. Wystudzić. Udekorować listkami tymianku.

 

 

Kinga Paruzel,
Ślązaczka, finalistka programu Master Chef, prowadząca program Z.U.P.A. Autorka kilku e-booków oraz publikacji Nie… zwykła kuchnia. Blogerka, która z pasji pieczenia słodkości uczyniła swój sposób na życie.
www.kingaparuzel.pl


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji