autor: Dorota Sępkowska, autorka bloga cooking for Emily, www.cookingforemily.pl
RECEPTURA
składniki
1 szklanka mąki
1 szklanka mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru pudru
130 g masła
125 ml mleka
2 jajka
Nadzienie morelowe gładkie Kandy Lauretta
Migdały w słupkach do posypania
Przygotowanie
Mąkę, migdały, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w misce. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Do masła dodać mleko oraz jajka, wszystko zmiksować.
Mokre składniki dodać do suchych i całość dobrze wymieszać.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Do papilotek nakładać po jednej pełnej łyżce ciasta. Małą łyżeczką, moczoną w wodzie, wygładzić ciasto w foremkach. Następnie w każdej porcji, zrobić pośrodku wgłębienie, do którego nakładać po 1 łyżeczce nadzienia morelowego gładkiego Kandy Lauretta. Każdą porcję przykryć kolejną łyżką ciasta. Posypać migdałami w słupkach.
Piec 25 minut w 190 stopniach.