W połowie grudnia, nakładem wydawnictwa Promise, ukaże się polskie wydanie przekrojowego kompendium wiedzy pt. „Sztuka dekoracji cukierniczej – Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen”. To obowiązkowy tytuł w biblioteczce każdego profesjonalnego dekoratora wyrobów cukierniczych w Polsce.
Podobne artykuły
Cukierniku, dekoratorze! Pokaż swoje prace na Expo Sweet 2019Decojet REVOLUTION: rewolucja w drukowaniu według ModecorMonoporcja jajo – chałwa/ rokitnikNa ponad 500 stronach znajdują się pierwsze polskie opisy najpopularniejszych technik dekoratorskich dotyczących stylu angielskiego, kwiatów cukrowych, dekoracji wyciskanych z lukru królewskiego, czekolady i innych. Są tam też metody składania piętrowych tortów oraz przepisy przydatne przy komercyjnym pieczeniu. W książce można znaleźć torty na każdą okazję (wesele, Boże Narodzenie, chrzciny, Dzień Mamy), a także desery na urodziny i przyjęcia.
To także autorskie projekty i porady 20 najpopularniejszych ekspertów z dziedziny dekoracji i cukiernictwa, cenionych w Wielkiej Brytanii i na świecie. Redakcję merytoryczną polskiego wydania powierzono dyrektor Akademii tortownia.pl, Agnieszce Klimczak.
Każdy rozdział to zbiór tradycyjnych technik, nowych metod i pełnych projektów do samodzielnego odtworzenia. Publikacja zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkich dekoracji. Wszystko bogato ilustrowane instrukcjami krok-po-kroku.
Na książkę składają się instrukcje i projekty następujących autorów:
Alan Dunn, Ann Skipp, Bea Harling, Carlos Lischetti, Ceri DD Griffiths, Claire Fitzsimons, Eddie Spence MBE, Geraldine Dahlke, Helen Knight, Helen Mansey, Jan Clement-May, Kathy Moore, Linda Garnham, Liz Aplin, Makiko Searle, Mark Tilling, Naomi Yamamoto, Paddi Clark, Susan Griffiths, Susanna Righetto, Tessa Whitehouse.
Wydawnictwo: Promise
Oprawa: twarda z obwolutą
Liczba stron: 520
ISBN: 9788375411751
Więcej informacji i przedsprzedaż: TUTAJ