...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Na świecie jest ponad 50 różnych olejów roślinnych

Chcesz wiedzieć, jak w pełni wykorzystać ich zalety? Trudno wyobrazić sobie produkcję cukierniczą (w tym ciastkarską) bez użycia tłuszczu...

Czy wiesz, że…

• Prawdopodobnie codziennie stykasz się z olejami produkowanymi przez Zakłady Tłuszczowe Kruszwica. Zawarte są m.in. w: pieczywie, słodkich wypiekach, daniach gotowych, majonezie, słodkich i słonych przekąskach a także w konserwach rybnych i serach.

• Na świecie tłoczy się olej z ponad 50 różnych roślin, ich właściwości pozwalają na szerokie zastosowanie spożywcze i kosmetyczne.

• O jakości oleju decyduje jakość nasion, sposób zbioru, przechowywanie oraz proces przetwarzania.

• Jakość oleju ma duże znaczenie przy procesie technologicznym produkowania ciasta. Wpływa na jego elastyczność, łatwość wyrabiania, świeżość i smak.

• Najpopularniejszy w Polsce olej rzepakowy bogaty jest w kwasy: oleinowy, linolowy i alfa-linolowy pomagające utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi.

• Olej słonecznikowy obfituje w witaminę E. Charakteryzuje się jej najwyższą zawartością spośród wszystkich olejów roślinnych.

• Olej tłoczony z gorzkiej odmiany migdałów jest trujący. Przed spożyciem musi zostać poddany rafinacji…

O olejach wiemy wszystko.
Zobacz więcej ciekawostek, porad i praktycznych wskazówek.
Wejdź na poznajolej.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji