...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

“Na tropach smaku” - panel dyskusyjny na Bakepol 2019

O podróżach, które poszerzają horyzonty smakowe, inspirują do prowadzenia bloga, pisania książek i otwarcia własnej cukierni - o tym wszystkim porozmawiamy z gośćmi panelu dyskusyjnego “Na tropach smaku”.

Tegoroczna edycja targów Bakepol, począwszy od zmiany lokalizacji, zaskakuje nowościami. Po raz pierwszy podczas wydarzenia odbędzie się panel dyskusyjny z udziałem podróżników, blogerów i smakoszy. W rozmowie z zaproszonymi gośćmi, nasza redakcja spróbuje dowiedzieć się jak przemierzanie świata wpływa na postrzeganie smaku, rozwija jego percepcję oraz praktycznie przekłada się na życie zawodowe i prywatne. Czy menu cukierni można zbudować na wspomnieniach deserów jedzonych w podróży? Czy w poszukiwaniu egzotyki trzeba koniecznie podróżować setki kilometrów poza granicę kraju? Jakie zadziwiające połączenia smakowe można odkryć w najdalszych zakątkach świata? Te i wiele innych pytań zadamy naszym rozmówcom podczas panelu, który odbędzie się  14.09.2019 o godz. 12.15. w Strefie Mistrza Branży.

 


W panelu udział wezmą: Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński z bloga Tasteaway (właściciele warszawskiej cukierni butikowej Deseo), Laura Osęka - autorka i kolekcjonerka książek kucharskich, która prowadzi bloga Taste Book , Agnieszka Czeluśniak z bloga Pattravel oraz Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek i bloga Trochę Inna Cukiernia. Choć każdy z uczestników pochodzi z innego regionu Polski i zajmuje się czymś zupełnie innym zawodowo, mają trzy wspólne cechy: podróżują, uwielbiają smaczne jedzenie i prowadzą bloga! Poznacie ich:

 


Agnieszka Czeluśniak - Podróżniczka, blogerka. Kilka lat temu zamieniła  podróże do miejsc na podróże w poszukiwaniu smaków. Odwiedziła już ponad  50 krajów. Z wyjazdów przywozi walizki pełne jedzenia i inspiracji. Od pięciu lat współautorka bloga Podróże kulinarne, na którym dzieli się odkryciami niezwykłych miejsc, smaków i inicjatyw kulinarnych.

 


 Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński - autorzy najpopularniejszego bloga podróżniczego w Polsce oraz właściciele marki Deseo - znanej butikowej cukierni w Warszawie. Od ponad 10 lat razem w podróży po świecie i Polsce - w poszukiwaniu wyjątkowych miejsc i smaków, które inspirują ich do tworzenia cukierniczego menu. Odwiedzili ponad 50 krajów na 3 kontynentach. Ostatnio wydali książkę o podróżach z najmłodszymi będącą owocem ich wspólnych wyjazdów z ich dziećmi - Maksem i Jagodą.

 


Laura Osęka - psycholog i dietetyk, a prywatnie kolekcjonerka książek kucharskich i autorka jednej z nich - ”Miska szczęścia”, w której wyraża swoją filozofię jedzenia. Ta głosi, że najlepsze jedzenie to te, które jest lokalne, sezonowe i po prostu smaczne. Podczas targów Bakepol na Strefie Mistrza Branży premierę będzie miała jej kolejna publikacja inspirowana kuchniami świata - “Forma szczęścia”. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem. Przyjaciółka czworonogów.

 


Małgorzata Kalemba-Drożdż - Laureatka AIG Prix Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Autorka książek kulinarnych o jadalnych roślinach, m.in., „Jadalne kwiaty”i „Pyszne chwasty”oraz bloga „Trochę Inna Cukiernia”. Doktor biochemii, wykładowca akademicki. Prowadzi badania nad wpływem żywności na stabilność genetyczną komórek. W wolnych chwilach spaceruje po polach, łąkach i lasach wyszukując dzikie rośliny jadalne.

Zapraszamy!

Strefa Mistrza Branży, hala Dunaj, stoisko nr 91.

Targi Bakepol >>> KLIK!

Adres: Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9 

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu – jak to na wigilijnym stole – przeplata się mnóstwo słodkości wraz z wytrawnymi akcentami. Zachwycamy się pięknymi opakowaniami, uczymy efektywnej sprzedaży i wsłuchujemy się w to, co kucharze mają do powiedzenia cukiernikom.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji