...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Nagrody AIG PRIX i ARS COQUINARIA rozdane!

Co roku Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rodzime osobistości gastronomiczne i instytucje do prestiżowych nagród AIG PRIX, przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Wśród laureatów jest właścicielka cukierni Nanan z Wrocławia i autorka książek o kwiatach, chwastach i drzewach, znana Czytelnikom MB!

Warto podkreślić – co nas cieszy szczególnie – że wśród laureatów AIG PRIX znalazły się m.in. Justyna Kawiak, właścicielka cukierni Nanan we Wrocławiu (nagroda Prix au Chef Patissier) i pisząca o jadalnych kwiatach i chwastach Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka bloga Trochę Inna Cukiernia, (Prix de la Littérature Gastronomique), znana również z czasopisma „Mistrz Branży”.

Nagroda Szefa Cukiernictwa Justyna Kawiak, cukiernia NANAN (Wrocław) Od lewej: prezes Wojciech Ćmikiewicz Vorwerk Thermomix Polska, Justyna Kawiak, prezydent Akademii Maciej Dobrzyniecki, szef Paco Perez.fot. Daniel Miśko - Miśko Collective

Nagroda Literatury Gastronomicznej Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książki “Smakowite drzewa”, Pascal (2017). Od lewej: prezydent Akademii Maciej Dobrzyniecki, laureatka nagrody, szef Paco Perez. fot. Daniel Miśko - Miśko Collective

Nagrody AIG PRIX w pozostałych kategoriach powędrowały do: Marka Flisińskiego, szefa kuchni restauracji Water & Wine – Prix Chef de L’Avenir (dla szefa kuchni przyszłości), Kamila Wojtasiaka z Butchery&Wine – Prix au Sommelier (nagroda dla sommeliera), magazynu „Food & Friends” – Prix Multimedia.

ARS COQUINARIA przyznano: Adamowi Chrząstowskiemu, szefowi kuchni w Ed Red (Mistrz Mistrzów), i restauratorce Magdzie Gessler (Przyjaciel Smaku). W kategorii „Polski Produkt” nagrodzona została szynka dylewska dojrzewająca wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.

Uroczysta gala odbyła się 16 marca br. w Hotelu Bristol w Warszawie.

Laureaci nagród 2018. fot. Daniel Miśko - Miśko Collective

Laureatom gratulujemy!

Ewa Siuda-Szymanowska

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji