17 marca br. w Katowicach jury konkursu na Najlepszy Produkt Sweettargi 2018 wyłoniło zwycięzców w trzech kategoriach: komponent, urządzenie i gotowy wyrób. Wyniki odzwierciedlają najważniejsze trendy w branży piekarskiej i cukierniczej!
Podobne artykuły
Jest jeszcze dla nas nadzieja...Zostań twórcą najsmaczniejszych i najpiękniejszych pralin w Polsce!II Konkurs: „Profesjonalne Duety: cukiernik plus dekorator”Zgodnie z regulaminem konkursu jury miało za zadanie ocenić produkty zgłoszone przez wystawców, zwracając uwagę na wykorzystanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych. W tym roku jurorami byli: mistrzowie cukiernictwa Stefan Przebindowski oraz Anna Przebindowska, a także Anna Kania z redakcji Mistrz Branży. Co do wyboru produktów jury było wyjątkowo zgodne, a ich werdykt prezentujemy poniżej.
WYNIKI KONKURSU NA NAJLEPSZY PRODUKT Sweettargi 2018
w kategorii WYRÓB
I miejsce – Eco Trade Sp. z o.o. za mieszankę do produckji chleba jaglanego (o niskiej zawartości glutenu)

II miejsce – Modena M.A. Tokarski Spółka Jawna za lody Bombardino

III miejsce – PPH Waflex Wytwórnia Wafli do Lodów Wiesław Stankiewicz za Black Twister (czarne wafelki do lodów)

WYRÓŻNIENIE dla Eco Trade Sp. z o.o. za Scarlet Red Velvet (mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo- tłuszczowego o smaku malinowym)
w kategorii KOMPONENT
I miejsce – Soreno Alina Maciejewska za lody Floryda Twist

II miejsce – SEMIX Sp. z o.o. za Biały Makowen (mieszanka do produkcji nadzienia makowego na bazie białego maku)

III miejsce – Carotex Aromaty Sp. z o.o. Sp.K. za Carosmak Plus (aromaty wzbogacone o dodatek barwnika spożywczego)

WYRÓŻNIENIE dla PRPH Kandy za: gotowy do użycia rękaw cukierniczy RENGO

w kategorii URZĄDZENIE
I miejsce – M.G.S. FRIGOMAT za urządzenie do produkcji świeżych lodów

II miejsce – LODEL za Freezerr 2 Soft (100% polskie urządzenie do produkcji lodów włoskich)

Gratulujemy!
