...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najpiękniejszy piernik wybrany - I edycja konkursu dekor-PIERNIK-art za nami

"Podróż św. Mikołaja" w piernikowej interpretacji uczniów szkół gastronomicznych wyłoniła nowe młode talenty. Laureatką I miejsca została Małgorzata Skupio.

I ogólnopolski konkurs na artystyczne dekorowanie pierników dla uczniów szkół gastronomicznych dekor-PIERNIK-art., którego organizatorem był Zespół Szkół Ekonomiczno- Usługowych im. F. Chopina w Żychlinie cieszył się duża popularnością. W konkursie wzięło udział 65 uczniów z 23 szkół gastronomicznych z całej Polski. Pomysłodawcą konkursu jest nauczycielka przedmiotów zawodowych Katarzyna Hryciuk, która organizując konkurs miała na celu w tym trudnym czasie zaangażowanie uczniów, stawianie na własny rozwój a także podtrzymanie tradycji wypieku i ozdabiania pierników. Wszystkie nadesłane prace  charakteryzowały się oryginalnością, pomysłowością, w wielu pracach można było dostrzec wykorzystanie kilku technik lukrowania, co dowodziło, że uczniowie poszukiwali przy tworzeniu swoich dzieł informacji na temat sztuki lukrowania. Można było w pracach dostrzec elementy sztuki ludowej, koronkarstwa czy bajek. Profesjonalne Jury: Paweł Mieszała, Iga Sarzyńska-Komorowska, Anna dziedzic, Agata Kubacka oraz Daniel Bauer po obejrzeniu wszystkich prac, oceniając estetykę wykonania dokładność, precyzję, techniki, nawiązanie do tematu czy oryginalność wybrali piątkę nagrodzonych prac. Przyznano trzy nagrody i dwa wyróżnienia.

1 miejsce - Małgorzata Skupio z ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim

2 miejsce-  Mikołaj Bebek z ZSG-H w Wiśle

3 miejsce – Anna Misiak z ZST w Turku

 

 

wyróżnienie – Monika Konieczny z ZSZ w Opolu

wyróżnienie – Adrianna Adwent z ZSE-G w Tarnowie

 

 

Gratulujemy uczniom wspaniałych prac!

Nagrody w postaci kursów, sprzętu, książek i czasopism ufundowali Starostwo Powiatowe w Koninie, Słodki Decor, Kokino, Szablony Kulinarne, Callebaut, Food Colours, autorzy "Kreacji", a także nasza redakcja.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Pączkowe trendy, karnawał po francusku, włoskie chleby, przegląd firm szkoleniowych!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji