Złoto cukierników - karmel przybierze zachwycające kształty! To będzie fantastyczne święto cukierniczej twórczości! Przez dwa dni, 26 i 27 września, podczas konkursu Art of Taste cukiernicy wykonywać będą rzeźby z karmelu oraz zaprezentują przepiękne i pyszne torty.
Podobne artykuły
Master Baker 2022 - finałyNa POLAGRZE poznamy „Mistrzów Smaku” z całej PolskiOgólnopolski Konkurs piekarski Master BakerPrzez następne dwa dni swoich sił będą próbować uczniowie w ramach edukacyjnej odsłony konkursu, czyli Art of Taste School. Organizatorem konkursu są Międzynarodowe Targi Poznańskie, które w merytorycznej współpracy z mistrzami cukiernictwa: Michałem Doroszkiewiczem i Pawłem Mieszałą inaugurują pierwszą edycję najsłodszego artystycznego wydarzenia cukierniczego w Polsce.
W konkursie mogą wziąć udział udokumentowani cukiernicy. W dwuosobowych drużynach rzemieślnicy mają szansę pokazać wielotysięcznej, profesjonalnej publiczności, która przybywa na targi z grupy POLAGRA, nie tylko swoje umiejętności techniczne, ale jednocześnie zachwycić pomysłowością i polotem. To fantastyczne miejsce do tego, aby dać upust swojej kreatywności i udowodnić, że „Ja, prawdziwy cukiernik, jestem przede wszystkim artystą!”.
Konkurs Art of Taste to będzie fenomenalna uczta dla oczu. Zarówno strzeliste, delikatne, koronkarskie wręcz i precyzyjne rzeźby z karmelu, ale też i ornamentacyjnie, a może właśnie skromniejsze, ale za to niezmiernie pomysłowo i designersko zaprojektowane torty będą zachwycać jury i publiczność. Z kolei 28 i 29 września odbędzie się uczniowska odsłona konkursu, czyli Art of Taste School. Pod okiem Pawła Mieszały adepci zawodu będą przygotowywać tort oraz deser restauracyjny.
To konkurs dla cukierników i ich pomocników, w których naturze pierwiastek artystyczny jest dominujący, a chęć do pokazania szerokiej publiczności swojego talentu i warsztatu ogromna.
Zapraszamy do udziału w cukierniczym konkursie najwyższej próby!
W tym samym czasie odbędą się największe targi dla sektora spożywczego i gastronomicznego: POLAGRA GASTRO, POLAGRA FOOD oraz POLAGRA TECH, na których salonem wiodącym będzie Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych.