...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Nasza „Cukiernicza Królowa”

Ogromny sukces poznańskiej cukierniczki! Marlena Szymaś znalazła się w ścisłej, światowej czołówce zajmując piąte miejsce w czasie Pierwszych Cukierniczych Mistrzostwach Świata Kobiet. W zawodach rozgrywanych w Rimini we Włoszech w dniach 21-22 stycznia 2012 startowało 10 ekip.


Pani Marlena Szymaś, na co dzień pracuje w Cukierni Kandulskiego. Swoje wyjątkowe umiejętności nieraz potwierdzała zdobywając choćby w Lizbonie w 2000 roku tytuł Mistrzyni Świata Młodych Cukierników. Wielokrotna reprezentantka Polski i zdobywczyni nagród na międzynarodowych zawodach przygotowała dla jurorów w Rimini wspaniałą cukrową damę w karmelowym kapeluszu. Zawodniczki miały, bowiem za zadanie przygotowanie tortu a także dwóch deserów, które nawiązywałyby do hasła mistrzostw, czyli „Świata Kobiety”
Każda z pań musiała przygotować artystyczną pracę w 70% wykonaną z cukru a w 30% z pasty cukrowej, trzy identyczne torty czekoladowe, 16 identycznych, ale za to innowacyjnych deserów na talerzu i 10 identycznych deserów w pucharkach, w których trzeba było wykorzystać kandyzowane kasztany.  Naszej Mistrzyni we Włoszech towarzyszyli wybitni specjaliści - Bogdan Tomczak ekspert na skalę światową w pracy z karmelem oraz Fraçois Galtier, który jest laureatem Cukierniczego Pucharu Świata w Lizbonie. Pod ich okiem pani Marlena trenowała w Polsce, w swojej macierzystej pracowni.
Konkurs odbywać się będzie, co dwa lata, a w tegorocznej edycji startowały drużyny z Niemiec. Włoch, Brazylii, Japonii, USA, Francji Tajwanu, Południowej Korei, Meksyku i oczywiście z Polski. Najlepsza okazała się Włoszka, która serca jurorów podbiła ciastem czekoladowym. Nic dziwnego, że jej innowacyjne pomysły się sprawdziły skoro marzy o otwarciu własnej czekoladziarni.

I choć w tym roku Pani Marlena Szymaś nie została Cukierniczą Mistrzynią Świata dla nas i tak będzie Najsłodszą Polką!

Zdjęcia Filip Kwiatkowski Unifine F&BI
www.irpoznan.com.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji