...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Noc w czekoladowej chatce

Dach, komin, szafki, a nawet filiżanki - wszystko w tym domku jest z czekolady. Konkretnie, z 1,5 tony smakołyku użytego do stworzenia najbardziej czekoladowego miejsca na tej planecie!

Francuski artysta pracujący od lat w czekoladzie, Jean-Luc Decluzeau, dał się poznać światu, tworząc, m.in. stroje na pokaz podczas Salon du Chocolat, gigantycznego Obelixa i Asterixa lub wieżę Eiffela. Jego ostatni projekt to fenomen w historii cukiernictwa i… podróżnictwa! We współpracy z serwisem booking.com stworzył czekoladową chatkę przystosowaną do ludzkich rozmiarów, w której głodni (!) wrażeń będą mogli spędzić urlop! Ściany, zegar, żyrandol, półki z książkami, a na zewnątrz też jeziorko z białej czekolady i kwietnik - wszystko zostało tu wykonane z jadalnej (!) czekolady.


Jadalna chatka znajduje się w Sèvres pod Paryżem, a 18 metrowy metraż pomieści 4 osoby. Na razie można ją zabukować jedynie w dniach 19. i 26. września na nocleg w  terminie 5. i 6. października. Cena noclegu to 50 Euro. Co ciekawe, w nocleg wliczone są również warsztaty z twórcą dzieła, podczas których wykona z gośćmi mini chatki z czekolady.

 


Po tym jak ostatni goście opuszczą chatkę,  pojawi się ona na stałe w paryskim muzeum czekolady Choco Story.


Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji