...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Nowa publikacja Małgorzaty Kalemby-Drożdż: Słodki sposób na alergię

Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek, a czasem bez glutenu? Autorka Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym, prezentując 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, koktajle i desery w swojej najnowszej książce: „Słodki sposób na alergię".

Kto zna Małgorzatę Kalembę-Drożdż – doktor biochemii, autorkę bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia i książek o kwiatach jadalnych i chwastach, ten doskonale wie, że jej przepisy zawsze dobrze smakują! Tym razem ekspertka od kwiatów i chwastów w wypiekach (a jednocześnie mama małych alergików) uczy, jak sobie radzić z odżywianiem przy alergiach pokarmowych, i podaje ponad 160 przepisów na ciasta, ciasteczka, desery, napoje bez mleka, śmietany, masła, kefiru, jogurtu i jajek. Jak czytamy na blogu autorki: "Sporo przepisów jest bezglutenowych lub łatwych do przerobienia na bezglutenowe, są także przepisy bez dodatku cukru".

– Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys – przekonuje Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”. – Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie – zachwala redaktor naczelna ogólnopolskich magazynów o zdrowiu

Mimo że książka jest adresowana głównie do konsumenta końcowego, to może być źródłem inspiracji dla cukierników lub tych, którzy chcą otworzyć trochę inną cukiernię. Polecamy!

Małgorzata Kalemba-Drożdż (druga od lewej) była Gościem Strefy Mistrza Branży - Na Fali Innowacji, gdzie można było się przekonać, jak smakują wypieki bez mleka, jajek i glutenu, a także kupić najnowszą książkę "Słodki sposób na alergię"

REKOMENDACJE

– Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem... Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! – Halina Mlynkova

– Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! – dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog

Fot. A.Olszewska/Archiwum Mistrz Branży

 

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji