...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Nowość „Artystyczne dekoracje tortów”

Przed nami kolejna nowość wydawnicza dla cukierników oraz dekoratorów, napisana przez specjalistów ze słynnej brytyjskiej Squires Kitchen International School. „Artystyczne dekoracje tortów” już dostępne w wydawnictwie Promise.

Artystyczne dekoracje tortów to książka jedyna w swoim rodzaju, w której najwybitniejsze dekoratorki ciast dzielą się swoją wiedzą praktyczną i przepisami, krok po kroku opisują techniki cukiernicze i udzielają przydatnych wskazówek. Nowy poradnik, pióra dwunastu najlepszych na świecie kreatorek tortów, zawiera zestaw wypróbowanych przepisów na ciasta i elementarz technik dekoracji ciast dla amatorów wypieków o różnym stopniu zaawansowania. Prezentuje 25 współczesnych wielowarstwowych tortów z przystępnymi instrukcjami, zilustrowanymi krok po kroku zdjęciami.

 

W pierwszych, przeglądowych rozdziałach jest wszystko, co trzeba wiedzieć o podstawowych narzędziach, przekładaniu warstw ciasta czy sekretach profesjonalnego pokrywania tortu masą cukrową i jej wygładzania. Zostały tam opisane także podstawowe techniki – od robienia kwiatów cukrowych po modelowanie specjalnych dekoracji ciast na zamówienie. Autorki podzieliły się również przepisami na swoje najpopularniejsze ciasta, które przypadły do gustu licznym klientom i ich gościom.

Zobrazowane fotografiami, jasne instrukcje pokazują, jak profesjonalnie wykonać 25 oryginalnych, zapierających dech w piersiach wielowarstwowych tortów weselnych, urodzinowych i na inne okazje. Wiele z nich sprawdzi się także w wersji jednowarstwowej. Z powodzeniem można je zmodyfikować albo wykorzystując zaprezentowane techniki, stworzyć własne projekty. Każdy opis został uzupełniony osią czasową, co pozwala perfekcyjnie rozplanować pracę przed uroczystością.

Wachlarz omówionych w tej książce technik dekoracji ciast jest oszałamiający. Samych instrukcji wykonania różnych kwiatów cukrowych znajdziemy tu ponad 50. W połączeniu z nowoczesnym wzornictwem i wiedzą tuzina utalentowanych autorek tworzą poradnik niezbędny każdemu dekoratorowi ciast.

Sprawdź przykładowe strony TUTAJ

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji