...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Nowość: chleb gryczany SUPRIMA

Firma Polmarkus zaopatruje zakłady cukiernicze, piekarskie, lodziarnie oraz gastronomie, nowością w ich ofercie jest baza do produkcji chleba i innych wypieków.

Panefit gryczany to 40-50% baza do produkcji chleba i innych wypieków o charakterystycznym smaku i zapachu prażonej gryki. Gryka, z której produkuje się kaszę gryczaną jest bogatym źródłem błonnika, białka, węglowodanów i składników mineralnych. Kasza gryczana jest zdrowa i sycąca. Specyficzny zapach i smak zawdzięcza mące gryczanej i prażonej gryce. Ta mieszanka zadowoli niejednego smakosza.

Receptura podstawowa na chleb:

Panefit gryczany 50% - 1,000 kg

Woda do namoczenia - 1,100 kg

Mąka pszenna T650 - 0,500 kg

Mąka żytnia T720 - 1,000 kg

Drożdże - 0,120 kg

Woda - 0,700 kg

Wykonanie:

Mieszankę należy namoczyć w podanej ilości ciepłej wody na godziny. Następnie dodać pozostałe składniki i miesić.

Czas miesienia: 4 min. wolne i 3 min. szybkie lub 7 min. wolne obroty.

Temp. ciasta: 28 st.C

Po sporządzeniu ciasto dzielić na kęsy przy pomocy wody (nie maki!). Naważkę kęsów dostosować do form stosowanych w zakładzie. Kęsy ciasta włożyć do foremek, wierzch wygładzić mokrą ręką i posypać żytnią mąką lub posypką dekoracyjną. Kęsy ciasta w foremce poddać pełnemu rozrostowi końcowemu na ok. 30-40 min.

Wypiek: 60 min. w temperaturze początkowej 240 st.C, spadającej do 180 st. C. Po zasadzeniu zaparować komorę wypiekową. Po około 7-10 minutach odprowadzić parę z komory wypiekowej.

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji