...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Nowości SweetTARGi 2016

Podczas SweetTARGów wystawcy przygotowali wiele nowości, które przyciągały uwagę licznie odwiedzających przedsiębiorców z branży piekarskiej i cukierniczej oraz konsumentów. Prezentujemy kilka z nich. Oceńcie sami, czy propozycje szybko podbiją nasz rynek? :)

Na stoisku firmy Diamant mogliśmy zapoznać się z nowymi typami pieczywa: bułkami owsianymi, chlebem Książęcym, chlebem Owsianym i Sweet Grahamem.

Na stoisku eRDe poczęstowano nas kawami oraz gorącą czekoladą marki Black Angel. Kawa Black Angel jest komponowana i wypalana w San Marino przez włoskiego mistrza Carla Ruffinelli, z kolei czekolada do picia na gorąco to włoski produkt najwyższej jakości, zawierający 30% kakao. Nowości z serii Black Angel smakowały wyśmienicie.

Kolejną nowością wprowadzoną do sprzedaży był długo wyczekiwany produkt firmy Kandy: żel dekoracyjny Cristalli, który odmienia wygląd wypieków, nadając im elegancki połysk. Żel zabezpiecza też wierzch ciast, przedłużając ich termin ważności. Na stoisku firmy Kandy dostępne było również nowe nadzienie z asortymentu Lauretty – nadzienie o smaku szampana – dodatek do wszelkiego rodzaju muffinek, tortów, pralinek czy croissantów.

Odnośnie do croissantów – na stoisku firmy Modena swoją premierę miały mieszanki do produkcji słonych croissantów (Pandora Salata) oraz croimuffinów (Croimuffin).

Nowością w postaci pomarańczowego kremu „Orange Krem” poczęstowano nas na stoisku włoskiej firmy Montebianco Gelateria. Smak kremu był jedyny w swoim rodzaju. Niektórzy znawcy smaku określili go nawet mianem „Poezji Sardynii”. Smak podczas targów cieszył się dużą popularnością wśród odwiedzających.

 

Podobnie było z ofertą  E Limited firmy Zeelandia. Obecnie w ofercie znajduje się siedem produktów wspartych aż dziesięcioma recepturami, które pozwalają przygotować ciasta przypominające składem tradycyjne wypieki.

Jeżeli chodzi o nowości wśród urządzeń na uwagę zasłużyła między innymi maszyna do robienia lodów Kiecoń IM. Maszyna pozwala tworzyć zarówno delikatne lody włoskie, jak i bardziej gęste amerykańskie. Każdy model jest w pełni skomputeryzowany, dzięki czemu użytkowanie jej jest bardzo komfortowe.

Bieżące wydanie czasopisma

Wakacyjny Mistrz Branży - uczciwy chleb, zioła i czekolada w lodach, kwiaty w ciastkach i wiele innych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji