Podczas SweetTARGów wystawcy przygotowali wiele nowości, które przyciągały uwagę licznie odwiedzających przedsiębiorców z branży piekarskiej i cukierniczej oraz konsumentów. Prezentujemy kilka z nich. Oceńcie sami, czy propozycje szybko podbiją nasz rynek? :)
Podobne artykuły
Jest jeszcze dla nas nadzieja...Efektowny powrót Sweettargów w Katowicach - oczami wystawcyOdliczamy już dni do najlepszej imprezy branżowej na ŚląskuNa stoisku firmy Diamant mogliśmy zapoznać się z nowymi typami pieczywa: bułkami owsianymi, chlebem Książęcym, chlebem Owsianym i Sweet Grahamem.
Na stoisku eRDe poczęstowano nas kawami oraz gorącą czekoladą marki Black Angel. Kawa Black Angel jest komponowana i wypalana w San Marino przez włoskiego mistrza Carla Ruffinelli, z kolei czekolada do picia na gorąco to włoski produkt najwyższej jakości, zawierający 30% kakao. Nowości z serii Black Angel smakowały wyśmienicie.
Kolejną nowością wprowadzoną do sprzedaży był długo wyczekiwany produkt firmy Kandy: żel dekoracyjny Cristalli, który odmienia wygląd wypieków, nadając im elegancki połysk. Żel zabezpiecza też wierzch ciast, przedłużając ich termin ważności. Na stoisku firmy Kandy dostępne było również nowe nadzienie z asortymentu Lauretty – nadzienie o smaku szampana – dodatek do wszelkiego rodzaju muffinek, tortów, pralinek czy croissantów.
Odnośnie do croissantów – na stoisku firmy Modena swoją premierę miały mieszanki do produkcji słonych croissantów (Pandora Salata) oraz croimuffinów (Croimuffin).
Nowością w postaci pomarańczowego kremu „Orange Krem” poczęstowano nas na stoisku włoskiej firmy Montebianco Gelateria. Smak kremu był jedyny w swoim rodzaju. Niektórzy znawcy smaku określili go nawet mianem „Poezji Sardynii”. Smak podczas targów cieszył się dużą popularnością wśród odwiedzających.
Podobnie było z ofertą E Limited firmy Zeelandia. Obecnie w ofercie znajduje się siedem produktów wspartych aż dziesięcioma recepturami, które pozwalają przygotować ciasta przypominające składem tradycyjne wypieki.
Jeżeli chodzi o nowości wśród urządzeń na uwagę zasłużyła między innymi maszyna do robienia lodów Kiecoń IM. Maszyna pozwala tworzyć zarówno delikatne lody włoskie, jak i bardziej gęste amerykańskie. Każdy model jest w pełni skomputeryzowany, dzięki czemu użytkowanie jej jest bardzo komfortowe.