Do szerokiego wyboru nadzień cukierniczych Lauretta dołączyła kolejna nowość: kremowe nadzienie o smaku orzechowym.
Tak jak wszystkie dotychczasowe produkty marki jest ono w pełni termostabilne, zachowuje nadany kształt również podczas pieczenia, można je mrozić oraz używać do różnych rodzajów ciast czy ciastek. Bardzo dobrze sprawdzi się np. jako masa do przekładania biszkoptów, ale także w formie dekoracji na wierzchu ciasta.
Nadzienie mimo wyśmienitego smaku nie jest tworzone na bazie orzechów i nie zawiera składników alergennych.
Więcej na www.lauretta.eu
Firma Kandy poszerzyła również asortyment o certyfikowaną aronię kandyzowaną BIO. Uważa się, że aronia posiada prozdrowotne właściwości, m.in. chroni organizm przed nowotworami i chorobami serca, reguluje nadciśnienie, działa uspokajająco, usprawnia przemianę materii. Aronia kandyzowana jest smaczniejsza niż oryginał i ma wiele różnych zastosowań .Oba produkty prezentowane będą podczas targów Expo Sweet oraz SweetTargów.
Owoce kandyzowane firmy Kandy są w pełni naturalnym wyrobem składającym się tylko z owocu, cukru i kwasku cytrynowego. Nie zawierają GMO, alergenów, konserwantów, barwników ani aromatów.